Κυριακή 22 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Πανελλήνια κατακραυγή

Πανελλήνια είναι η κατακραυγή του λαού για τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 1977. Πρόκειται για απάνθρωπη αφαίμαξη του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων. Πάνε να βγάλουνε "από τη μύγα ξίγκι". Τα επί των οικονομικών "σαϊνια" της "σοσιαλιστικής" μας κυβέρνησης, τ' άρπαξαν όλα από το φτωχό κοσμάκη, με διάφορες αλχημείες.

Το ότι όργανα που ελέγχονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως η ΓΣΕΕ, αναγκάζονται να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, δείχνει πόσο κραυγαλέα είναι τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης. Ετσι και αλλιώς τίποτε δε δικαιολογεί τους "κρατούντες" γι' αυτή την επέλαση στις ήδη άδειες τσέπες των εργαζομένων, ενώ οι ομογάλακτοί τους "έχοντες και κατέχοντες" δεν πρόκειται και τώρα να θιγούν.

Χρόνια και χρόνια τώρα, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όλο και πιο πλούσιοι γίνονται, γιατί ευνοούνται με χίλιους δυο τρόπους από τους κυβερνώντες σε βάρος βέβαια του πάντα αδικημένου λαού. Ομως επειδή ο "κόμπος έφτασε στο χτένι" και η αντοχή των αδικημένων ξεπέρασε τα όρια, άρχισαν οι μαζικές κινητοποιήσεις ενάντιά τους.

Ο αγώνας των αγροτών, τα λέει όλα. Είναι και πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα όλων μας. Ο δρόμος του ξεσηκωμού είναι αυτός που θα μας οδηγήσει στη λύση των τόσων προβλημάτων μας. Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης εμπρός στα λαϊκά αιτήματα θα σπάσει, όταν όλοι οι κλάδοι της κοινωνίας μας σαν μια γροθιά ενωμένοι τραβήξουν το δρόμο του αγώνα και όχι του συμβιβασμού και της ηττοπάθειας.

Μας μάντρωσαν στην ΕΟΚ, χωρίς να μας ρωτήσουν, και από το κακό πάμε στο χειρότερο. Μας ζητάνε για το 1997 ένα τρισεκατομμύριο παραπάνω, μα από πού θα το πάρουν οι αδίστακτοι φορομπήχτες ιθύνοντες μας; Τη βιομηχανία μας την εξάρθρωσαν, την αγροτιά την κατέβασαν στα μπλόκα, τα ναυπηγεία τα ξεπούλησαν, ε λοιπόν από πού; Τίποτα εθνικό δεν έμεινε. Είναι πατριωτική πολιτική αυτή;

Πού οδηγούν τον "περήφανο και πάντα προδομένο" λαό μας, όπως έλεγε και ο Δ. Σολωμός;

Εχουν ειδικευτεί στην υποτέλεια και τη δουλικότητα. Εμείς όμως ο απλός λαός με τις αγωνιστικές μας παραδόσεις σας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ακολουθήσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά την αντεθνική τους πολιτική και τι δεινά συσσωρεύσανε στον τόπο. Δε θα συμβιβαστούμε ποτέ και δε θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα, που κληρονομήσαμε από την Εθνική μας Αντίσταση και το Πολυτεχνείο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ

Περιστέρι


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ