Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτικός ταχυδρόμος της Ζαζί

Παρασκευή σήμερα, η τελευταία της χρονιάς. Αν βγούμε, έχει καλώς. Αν όχι, έτσι χωρίς να χάσουμε την ώρα μας, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο κινηματογραφικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ετσι, για να ξέρουμε τι μας.... περιμένει.

Από την ΕΤ-2 στις 00.30 "Ο μεσάζων" της Τζόζεφ Λόουζι.

Πρόκειται για μια αριστουργηματική κινηματογραφική μεταφορά της νουβέλας Λ. Π. Χάρτλεϊ, που καταγράφει τον έρωτα μιας αριστοκράτισσας για έναν αγρότη. Αυτός ο έρωτας δεν είναι αποδεκτός, θα ήταν ένα σκάνδαλο αν μαθευόταν, γι' αυτό και οι δυο εραστές αναζητούν ένα μεσάζοντα, έναν ερωτικό ταχυδρόμο, ένα φτερωτό παιδί, που θα τους πηγαίνει την ερωτική τους αλληλογραφία. Και ο άγγελος βρίσκεται. Είναι ο φίλος του μικρού της αδελφού, που όμως είναι πλατωνικά ερωτευμένος με την αδελφή του συμμαθητή του. Αυτός γίνεται ο ταχυδρόμος, ο μεσάζων, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να θερμαίνει τις καρδιές των ερωτευμένων και να κανονίζει τις συναντήσεις τους. Γιατί ο δεσμός τους δεν πρέπει να μαθευτεί. Αλλά τελικά τίποτε δεν παραμένει κρυφό για μεγάλο διάστημα. Με την Τζούλι Κρίστι και τον Αλαν Μπέιτς.

Από την ΕΤ-1 στις 23.00 "Η Ζαζί στο μετρό" του Λουί Μαλ.

Μια έξυπνη, πρωτότυπη ταινία του Λουί Μαλ, που άφησε εποχή και συζητήθηκε πολύ. Η Ζαν θέλει να περάσει μόνη στο Παρίσι κι αναθέτει στο θείο της να φυλάξει τη μικρή της κόρη Ζαζί. Η Ζαζί θέλει να δει το μετρό και το σκάει, πηγαίνει να το απολαύσει μονάχη της. Ομως εκείνη την ημέρα το μετρό έχει απεργία. Εκεί αρχίζει η περιπέτεια της μικρής άμυαλης, μια περιπέτεια συναρπαστική που μας οδηγεί την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Με την Μιλέν Ντεμονζό.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 05.10 "Η όπερα της πεντάρας" Βόλφγκανγκ Στάουτε.

Ενα μιούζικαλ βασισμένο στο θεατρικό έργο των Μπ. Μπρεχτ και Κ. Βάιλ μας γυρίζει στο Λονδίνο του 1900. Ο Μακί, ένας ιδιόρρυθμος ληστής, που είναι ταυτόχρονα φίλος του αρχηγού της αστυνομίας παντρεύεται την όμορφη Πόλι, παρά τη θέληση του πατέρα της, του αρχηγού των ζητιάνων. Ο τελευταίος θα υποκινήσει μια μεγάλη διαδήλωση εναντίον της βασίλισσας και της άρχουσας τάξης, ενώ μια κοπέλα θα καταγγείλει τις παράνομες δραστηριότητες του Μακί. Με τους Κουρτ Γοϊργκενς, Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ και Λίνο Βεντούρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ