Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ενίσχυση σε τρία μέτωπα

Οι μεταγραφικές κινήσεις ενόψει και της ευρωπαϊκής αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν

Τη Δευτέρα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Π. Ραβούσης επιβεβαίωσε πως η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο που ξεκινά σε λίγες μέρες. Τ' αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας, που την έφεραν έξι βαθμούς από την κορυφή, συντέλεσαν στην αλλαγή της αρχικά εκφρασμένης άποψης από διάφορα επίσημα χείλη: "είμαστε πλήρεις, δε συμμετέχουμε".

Εκτός της θέσης του αναπληρωματικού τερματοφύλακα που "χήρεψε" μετά την απαίτηση του Βασίλη Καραγιάννη να φύγει, ο "κιτρινόμαυρος" τεχνικός γνωστοποίησε ότι εισηγήθηκε την απόκτηση δύο ακόμα παιχτών. Για ευνόητους λόγους δε θέλησε ν' αποκαλύψει τις θέσεις τις οποίες προτίθεται να ενισχύσει. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες πρόκειται για αυτές του αμυντικού χαφ και του μεσοεπιθετικού.

Ανταγωνιστής του Ηλία Ατματζίδη αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει να είναι ο Γιάννης Τσακωνάκης της SKODA Ξάνθης. Για αμυντικό χαφ σημαντικός υποψήφιος είναι ο Ευριπίδης Κατσαβός της Βέροιας, ενώ ο μεσοεπιθετικός μάλλον θα είναι ξένος (δεν αποκλείεται Κοινοτικός). Πάντως, τις τελικές επιλογές θα επηρεάσει καθοριστικά ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί σίγουρα χωρίς τους Μανωλά, Κασάπη (λόγω τιμωρίας). Ο Αντον Ντόμπος λοιπόν και κάποιες ακόμα αλλαγές που θα χει ο δικέφαλος του Νότου, ουσιαστικά δίνουν εξετάσεις. Η απόδοσή τους θ' αποτελέσει "βαρόμετρο" στις τελικές επιλογές του Π. Ραβούση.

Ας μην παραγνωρίζουμε βέβαια πως σημαντική παράμετρος σ' αυτή την υπόθεση είναι οι διοικητικές εξελίξεις. Η πρόσκληση Τροχανά προς ενδιαφερόμενους αγοραστές αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και δεν είναι λίγοι αυτοί που τη θεωρούν πυροτέχνημα. Απ' την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος, χολωμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου, έχει δυσανασχετήσει τόσο που ο ίδιος ο Ραβούσης παραδέχτηκε πως "δύσκολα θα δώσει λεφτά".

Η κάμψη της Παρί Σ.Ζ.

Η ενίσχυση που αναφέρεται παραπάνω δεν είναι φυσικά άσχετη με τη συμμετοχή της ΑΕΚ στους "8" του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας παρακολούθησε την Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο Σάββατο και διαπίστωσε πως δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οπως τον ενημέρωσε όμως Γάλλος δημοσιογράφος, κάθε χρόνο αυτή την περίοδο η Π.Σ.Ζ. περνάει μια κάμψη. Ο Ραβούσης θα την παρακολουθήσει ξανά στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους (5/2, Σούπερ Καπ), ενώ εξέφρασε την επιθυμία η τελευταία φορά που θα τη δει να είναι 10-15 μέρες πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Υστερα από σχετική ερώτηση συμφώνησε πως η αποχώρηση Μπάγεβιτς αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για την ΑΕΚ, ενώ για τον εαυτό του: "Οταν σου εμπιστεύονται μια τόσο υπεύθυνη θέση σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, δεν είναι απλά σημαντική στιγμή στην καριέρα σου. Είναι πολύ σημαντική". Ευχήθηκε η ΑΕΚ να υλοποιήσει τους στόχους της, υγεία και ΕΙΡΗΝΗ σ' όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ