Κυριακή 29 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Χρώματα" γιορτών

Με μία ξεχωριστή "νότα" αγάπης, υποδεχτείτε τον καινούριο χρόνο. Δώρα με αισθητική ποιότητα, αποτελούν σίγουρα μια διαφορετική πρόταση για να εκφράσετε τις χίλιες εννιακόσιες ενενήντα επτά ευχές σας. Χειροποίητες κούκλες, μοναδικά κοσμήματα, ζωγραφιές, χαρακτικά και γλυπτά, θα είναι η καλύτερη ευχή για τα "Χρόνια Πολλά".

Λιθογραφίες και μεταξοτυπίες που τυπώθηκαν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, αριθμημένες και υπογεγραμμένες από διακεκριμένους δημιουργούς, αποτελούν ένα πολύτιμο δώρο για τους αγαπημένους φίλους σας. Ενα δώρο με αισθητική και ποιότητα, πρωτότυπο, που προσφέρει μια διαφορετική "νότα" τις μέρες των γιορτών.

Η αγορά μιας λιθογραφίας του αλησμόνητου Τάσσου (Τάσσου Αλεβίζου,ειδικά τις μέρες αυτές, είναι μία πολύ ωραία ιδέα για δώρο και ακόμα μια προσφορά σε φίλους της δουλιάς του μεγάλου χαράκτη. Μία ξεχωριστή επιλογή από λιθογραφίες και μεταξοτυπίες επιλεγμένων έργων του καλλιτέχνη, οι οποίες κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και είναι αριθμημένες και σφραγισμένες. Πρόσφατα η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών "Α. Τάσσος",σωματείο μη κερδοσκοπικό που ιδρύθηκε μετά το θάνατο του μεγάλου χαράκτη, εμπλούτισε τη σειρά αυτή, με μία μεταξοτυπία από το έργο του Τάσσου "Ναύπακτος" του 1951. Τα έργα διατίθενται στα γραφεία της Εταιρείας (Λ. Φωτιάδου 2, τηλ. 9243.100) σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές.

Λιθογραφίες και μεταξοτυπίες, έργα των: Γ. Βαρλάμου, Θεόφιλου, Σ. Καραβούζη, Κ. Μαλάμου, Λ. Μαγγιώρου, Λ. Παπαϊωάννου, Β. Σεμερτζίδη και άλλων σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, μπορείτε να αγοράσετε στο εκθετήριο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (Υπατίας 1β και Μητροπόλεως, τηλέφωνο 3312.922). Ακόμη, μπορείτε να αγοράσετε τη μεταξοτυπία με το θρυλικό καράβι του Μποστ "Ειρήνη",καθώς και το λεύκωμα "Περί έρωτος".Κυκλοφορεί σε πανόδετη χειροποίητη βιβλιοδεσία, με οικολογικό χαρτί, σε διακόσια αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα με τέσσερις λιθογραφίες των: Π. Γράββαλου, Β. Διονά, Π. Ζουμπουλάκη και Α. Καράμπελα.Στη νέα εκδοτική δραστηριότητα της Κίνησης προστίθενται και δύο νέα έργα του ζωγράφου Γιάννη Μιγάδη.Πρόκειται για τη μεταξοτυπία "Νεκρή φύση" και "Το ποτάμι".Κυκλοφορούν σε διακόσια αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα. Παράλληλα, στο εκθετήριο υπάρχουν μικρογλυπτά των: Κ. Ρόθου, Ελ. Βάλβη, Α. Δούκα κ.ά., χειροποίητα κοσμήματα, δημιουργίες από γυαλί, κεραμικά, αλλά και γιορτινά χριστουγεννιάτικα στολίδια και πολλές άλλες πρωτότυπες δημιουργίες.

Τοπία, νεκρές φύσεις, δέντρα, σπίτια, θάλασσες και φιγούρες, έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών φιλοξενούνται στην αίθουσα της "Αρτιγκράφ" (Αριστοτέλους 99). Γιορτάζοντας τα "Είκοσι χρόνια ελληνικής λιθογραφίας",η "Αρτιγκράφ", παρουσιάζει δημιουργίες σημαντικών παλαιότερων ζωγράφων - χαρακτών μας, αλλά και νεότερων άξιων καλλιτεχνών μας. Εκτίθενται έργα των: Α. Απέργη, Γ. Βαρλάμου, Σ. Βασιλείου, Δ. Γέρου, Χ. Γκαλτέμη, Κ. Γραμματόπουλου, Σ. Δασκαλάκη, Τ. Κατσουλίδη, Θ. Μακρή, Γ. Μανουσάκη, Κ. Μαλάμου, Π. Πρέκα, Μ. Πρέκα, Ε. Σακαγιάν, Β. Σεμερτζίδη, Β. Σπεράντζα, Γ. Τσαρούχη, Π. Τέτση κ.ά. Συνεχίζοντας η "Αρτιγκράφ", την παράδοση των σπάνιων εκδόσεων τέχνης, κυκλοφόρησε το έργο του ζωγράφου Γιώργου Μανουσάκη "Κυκλάδες".Πρόκειται για ένα φάκελο με 20 υδατογραφίες, που φιλοτέχνησε ο ζωγράφος σε διάφορες χρονικές περιόδους, ταξιδεύοντας στις Κυκλάδες από το 1951 - 1984. Το έργο αυτό κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (500) και στη σελίδα του προλόγου, τον οποίο έγραψε ο ζωγράφος, φέρει ιδιόχειρη την αρίθμηση και την υπογραφή του.

Αναζητώντας τα δώρα σας στην Αθήνα, δεν έχετε παρά να περάσετε από το καθιερωμένο πλέον Γιορταστικό παζάρι του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου "Ατενέουμ" (Αμερικής 8, τηλέφωνο 3633.701). Στην αίθουσα "Μαρία Κάλλας", σας περιμένουν πάνω από 1.500 είδη, που συνθέτουν τον μαγευτικό, πολύχρωμο κόσμο μιας παραμυθένιας αγοράς. Πρόκειται για καλόγουστα αντικείμενα, επιλεγμένα με εξαιρετική προσοχή, ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο, ανάγκη και βαλάντιο. Γκραβούρες, χειροποίητα κοσμήματα, ασημένια μικροαντικείμενα και πολλές ακόμη καλλιτεχνικές προτάσεις, που μπορείτε να διαλέξετε έως και τις 31 Δεκέμβρη, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Τέλος, στην αίθουσα τέχνης "Επίπεδα" (Δεινοκράτους 6), μέχρι τις 10 Γενάρη φιλοξενείται η έκθεση "Μικροσχήματα και μικροφόρμες '96".Παρουσιάζονται καλλιτεχνικά δώρα, που σίγουρα θα σας γοητεύσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ