Κυριακή 29 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
Χωρίς αυταπάτες

Τα όσα διαδραματίζονται απανωτά στον τόπο μας θυμίζουν το παλαιό και γνωστό παιχνίδι: "Πάνω χέρι - κάτω χέρι, τίνος είν' το πάνω πάνω";

Χωρίς καμιά αμφιβολία το "πάνω πάνω" ανήκει σ' αυτούς που πραγματικά κουμαντάρουν τη ζωή μας, καθισμένοι πίσω από τα γραφεία των δυτικοευρωπαϊκών διευθυντηρίων. Το "πάνω" είναι το χέρι της ξεροκέφαλης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και το "κάτω" - όπως πάντα δαρμένο κι αδειανό - είναι το χέρι του ελληνικού λαού.

Φτώχεια και δυστυχία, απεργίες, διαμαρτυρίες, πορείες, συλλαλητήρια και μπλόκα στους δρόμους και τα λιμάνια της χώρας μας, συνθέτουν την ανησυχητική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας και της πολλά φούμαρα υποσχόμενης ευρωπαϊκής "σύγκλισης", που κάθε λίγο και λιγάκι, περήφανος παπαγαλίζει ο κ. πρωθυπουργός.

Το καλύτερο που θα έκανε ο κ. Σημίτης θα ήταν να βγάλει και να πετάξει μακριά τη μάσκα της παραπλανητικής του ευτυχίας. Το αισιόδοξο χαμόγελό του δεν πείθει πια κανένα πως εκφράζει το μέλλον μας.

Αναγκαίο είναι να κοιτάξει κατάματα την αλήθεια και να δει χωρίς αυταπάτες τους πεινασμένους ανέργους, τους υποσιτιζόμενους συνταξιούχους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, τους καταχρεωμένους και καταστραμμένους από τις πλημμύρες αγρότες μας.

Τα κρίσιμα αυτά προβλήματα δε λύνονται με την ανένδοτη στάση του, ούτε με τις απειλές του κυρίου Τσουκάτου και τις προσβολές του υπουργού Γεωργίας.

Ας μη γελιέται άλλο. Σήμερα του βροντά η αγροτιά την πόρτα, απαιτώντας αποζημιώσεις και επιδοτήσεις που δικαιούται. Αύριο, αν συνεχίσει να το παίζει "Λουδοβίκος", το λαϊκό κύμα αγανάκτησης θα γίνει μεγάλο κι ορμητικό ποτάμι που δε γυρίζει πίσω.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ