Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ
της πολιτιστικής αποχαύνωσης

Μήνυμα προς κάθε άνθρωπο των Γραμμάτων και των Τεχνών, προς τη νεολαία και τους εργαζόμενους

Εντονο σήμα κινδύνου, για τoν πολιτισμό και ταυτόχρονα απερίφραστη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, που οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη πολιτιστική υποβάθμιση, στέλνει το ΚΚΕ προς κάθε άνθρωπο των Γραμμάτων και της Τέχνης, τη νεολαία και τους εργαζόμενους, με επερώτηση που κατέθεσαν χτες βουλευτές του στη Βουλή.

Πρόκειται για μια επερώτηση που συνιστά πρωτοβουλία ιδιαίτερης σημασίας και εμβέλειας, αφού πραγματοποιείται σε μια εποχή παροξυσμού των φαινομένων της εντεινόμενης συνεχώς ηθικής και πολιτιστικής κρίσης και φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής και του δημόσιου διαλόγου τις πραγματικές και βαθύτερες αιτίες της σημερινής, θλιβερής πραγματικότητας.

"Είναι ολοφάνερη, υπογραμμίζεται στην επερώτηση, η συστηματική προσπάθεια πολλών κύκλων να καλλιεργήσουν τα πιο ταπεινά ένστικτα του λαού, να δημιουργήσουν μια υποταγμένη νεολαία, να ενσωματώσουν στην πρακτική τους το σύνολο της κοινωνικής δραστηριότητας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, η επίτευξη του μέγιστου κέρδους ανάγεται σε υπέρτατη αρχή. Στο βωβό αυτό, σ' αυτή την κορύφωση της βαρβαρότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, θυσιάζονται τα πάντα: η τιμή, η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, αξίες και αρχές, βάση και συστατικά του πολιτισμού. Ολα έχουν βγει στο "σφυρί"".


ΣΕΛ.  12   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ