Παρασκευή 20 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Ακλόνητοι στο μετερίζι του αγώνα

Ο ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΓΟΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, με επιστολή του στο "Ρ", εύχεται στο προσωπικό του υγεία, κουράγιο και επιτυχίες, τον καινούριο χρόνο 1995, "στο δύσκολο μα ευγενικό έργο σας. Σταθείτε - προσθέτει - ακλόνητοι στο μετερίζι του αγώνα".

Συνεχίζοντας παίρνει αφορμή από τα διαγγέλματα κ.λπ. αρχηγών κομμάτων και κυβερνήσεων, όπου γης, με ευχές για ειρήνη και ευτυχία, και σημειώνει:

"Για ποια ειρήνη και ευτυχία μιλούν οι άρπαγες και αιμοσταγείς ιμπεριαλιστές, που ξεζουμίζουν τους λαούς; Πέρασε το 1994 μέσα στις φλόγες του πολέμου, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στις Δημοκρατίες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας, μετά τη διάλυση της Σοβ. Ενωσης.

Τα εθνικά μας προβλήματα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Κλίντον, Κολ, Μιτεράν, Γιέλτσιν, Ευρωπαϊκή Ενωση), που μας παρουσιάζουν τον επίγειο παράδεισο του καπιταλισμού. Το παράξενο είναι ότι από τη μια διαλύουν κράτη (Σοβ. Ενωση, πρώην Γιουγκοσλαβία) για να επιβάλλουν τη δικιά τους πολιτική του κεφαλαίου, και μετά "στήνουν" τις "ενώσεις" κρατών (Ευρωπαϊκή Ενωση, ΣΕΝΤΟ, ΣΕΑΤΟ, ΝΑΤΟ, ΓΚΑΤΤ κ.λπ.) με σκοπό όχι το καλό των λαών, αλλά να γεμίζουν τον μπεζαχτά τους.

...Ενα να ξέρουν όλοι αυτοί: Οτι το ποτάμι της ιστορίας δε γυρίζει πίσω. Ας έχουν υπόψη τους το αγωνιστικό σύνθημα των αγωνιστών της Ε8νικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

- "Οταν οι λαοί ξυπνούν οι τύραννοι πεθαίνουν".

- Και ποιοι λαοί νικούν; Εκείνοι που παλεύουν.

Ε, λοιπόν, εμείς παλεύουμε και θα νικήσουμε, κόντρα στο πείσμα των ταξικών αντιπάλων μας, κόντρα στη δεξιά πανούκλα, το σύγχρονο αναθεωρητισμό και τη σοσιαλδημοκρατία διάφορων αποχρώσεων. Ας ευχηθούμε το 1995 να γίνει χρόνος πάλης του λαϊκού κινήματος"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ