Κυριακή 29 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Ο ανατρεπτικός ... Οφιούχος

Του Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

Ζούσα, λοιπόν, μέσα σε μια απάτη. Ολα όσα μου έλεγαν - τόσα χρόνια - από τα κανάλια, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, ήταν ψέματα. Ολες αυτές οι σιτεμένες κυρίες - και κύριοι - που μου λέγανε το μέλλον μου, τελικά, έλεγαν το μέλλον του διπλανού μου! Τι φρίκη!

Ζούσα - ο άτυχος - και έφτιαχνα σχέδια για το παρόν και το μέλλον μου, πάνω σε λάθος πληροφορίες. Χαιρόμουνα και λυπόμουνα - ανάλογα με το πού βρίσκονταν η σελήνη - για πράγματα που δε με αφορούσαν. Πήγαινα ταξίδια στη θέση του γείτονα. Χώριζα, ενώ έπρεπε - φυσιολογικά - να χωρίσει ο συγκάτοικός μου! Τι αναστάτωση!

Οχι, δεν είμαι διατεθειμένος να δεχτώ αυτή την ανατροπή στη ζωή μου. Δεν έχω καμία διάθεση να αποδεχτώ - για άλλη μια φορά - "εντολές" που άλλοι αποφασίζουν. Εγώ θα επιμείνω. Δίδυμος! Στον - ζωδιακό - κύκλο μου δε δέχομαι ανακατατάξεις! Τέρμα οι υποχωρήσεις στη ζωή μου. Αρνούμαι!

Εγώ θα επιμείνω - κόντρα σε όλους τους κερατάδες - να παίρνω σαν "αφετηρία" την "πρώτη μοίρα του Αρη". Ετσι έμαθα από τους γονείς, από το σχολείο, από την αστυνομία, έτσι θα κάνω για μένα και για τα παιδιά μου. Οποιος θέλει ας περάσει "στην περιοχή των ιχθύων". Δικαίωμά του. Τόσα έχουνε δει τα μάτια μου, ας το δω και αυτό. Ας κάνουνε, ό,τι τους αρέσει. Ο κόσμος - και η ιστορία - είχε πάντα τους αναρχικούς. Τέτοιος είναι ο Οφιούχος!

Τελικά, όμως, αναρωτιέμαι, ποιον εξυπηρετεί όλη αυτή η αναστάτωση; Ποιος και γιατί μπήκε στη μέση και τάραξε όλη αυτή την αρμονία; Ποιος έβαλε - το βρόμιο - χέρι του και σταμάτησε τις εποχές να κυλάνε με τους ρυθμούς που κύλαγαν τόσους αιώνες; Χαράμι πήγανε όλες αυτές οι πυρές που ανάφτηκαν στους Μεσαίωνες; Τζάμπα πήγανε τόσοι άνθρωποι;

Και παρακαλώ, τι λέει - πάνω στο θέμα που προέκυψε - η εκκλησία μας. Θέλω να ξέρω τη γνώμη του Θεολόγου. Δεν μπορεί - για ένα τέτοιο ζήτημα - να μη βγάλει ανακοίνωση ο ΣΕΒ. Δεν είναι άσχετος ο "δέκατος τρίτος θεός", που πάνε να μας τον φορέσουν καπέλο. Δε σκέφτεστε το χρηματιστήριο; Δεν μπορεί να μην υπάρξουν επιπτώσεις στην εξωτερική μας πολιτική. Αλλο πράγμα να είσαι Ταύρος και άλλο Υδροχόος. Αλλιώς αντιδράς - και άλλες δυνάμεις έχεις - όταν είσαι Καρκίνος και διαφορετικά βλέπεις τα Βαλκάνια άμα είσαι Τοξότης! Μην τα μπλέκουμε όλα!

Γιατί, αν - πράγματι - ο "ζωδιακός κύκλος" βρίσκεται κοντά στην "ιδεατή πορεία" του Ηλιου, όπως συνέβαινε τόσους και τόσους αιώνες, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποδεχτούμε τη διπλή ονομασία για το κράτος των Σκοπίων και ας χτυπιούνται καταγής οι Αμερικάνοι. Θα είναι, όμως, σίγουρα, διαφορετική η ψυχολογία της κυβέρνησης, αν χωθεί ανάμεσα στον Σκορπιό και τον Τοξότη - όπως απειλείται να συμβεί - ο Ασκληπιός. Τότε, η κυβέρνηση - ακόμα και ο Πάγκαλος - μπορεί να κάνει και πράγματα που να μην είναι "εθνικά υπερήφανα"! Να "τραβήξουμε" - για παράδειγμα - το εμπάργκο!

Θεωρώ, λοιπόν, την ανακοίνωση της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας του Λονδίνου, για την ύπαρξη του 13ου ζωδίου, χωριστική και δόλια. Και είναι τέτοια γιατί δεν έλαβε υπόψη της όλη αυτή τη στρατιά των αστρολόγων που βγαίνει καθημερινά στα κανάλια μας και μας λέει το παρόν και το μέλλον μας. Και είναι τέτοια γιατί ενσπείρει δαιμόνια και διαταράσσει την ηρεμία του πολιτιστικού μας τοπίου. Φέρνει το Μέγαρο Μουσικής σε δεύτερη μοίρα. Σαμποτάρει την ιδιωτική πρωτοβουλία στα κρατικά θέατρα. Παραδίδει τα ΤΕΙ στους καταληψίες. Γενικά σκορπάει την καταστροφή και τον όλεθρο.

Και τέλος, το πολιτιστικό φαινόμενο - της εποχής μας - δεν είναι μόνο τα χιλιάδες παιδιά που πιάνουν τα σταυροδρόμια, άλλα ζητιανεύοντας, και άλλα πουλώντας χαρτομάντιλα. Είναι και η "αστρολογία" και ο - ανατρεπτικός - θεός Οφιούχος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ