Πέμπτη 12 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
"Στριμωγμένος" ο Γκονζάλες

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Πίεση ασκούν στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ισπανών απορρίπτουν την άρνηση του ίδιου ότι η κυβέρνησή του δεν είναι ανακατεμένη σε αντι - τρομοκρατικές ομάδες θανάτου και υποστηρίζουν πως πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ώστε να βγει η χώρα από την πολιτική κρίση.

Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε η καθημερινή εφημερίδα "Ελ Παφις", το 52% υποστηρίζουν πως ο πρωθυπουργός δεν είπε την αλήθεια σε τηλεοπτική συνέντευξη τη Δευτέρα, σχετικά για την ανάμειξη της κυβέρνησης σε αντι - τρομοκρατικές ομάδες θανάτου, ενώ μόνο το 16% των ερωτηθέντων δηλώνει πως ο πρωθυπουργός ήταν πειστικός. Ομως, το 32% απάντησε ότι δεν ήξερε ή δεν απαντούσε.

Γνωστή από τα αρχικά της (GAL), η αντιτρομοκρατική αυτή οργάνωση έχει δολοφονήσει 23 άτομα στη Γαλλική Χώρα των Βάσκων από το 1983 μέχρι και το 1986, σε μια εκστρατεία ενάντια στην ένοπλη οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ, η οποία επιθυμεί την ανεξαρτησία των τριών επαρχιών της βόρειας Ισπανικής Χώρας των Βάσκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ