Πέμπτη 12 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίκαιρη ερώτηση από το ΚΚΕ

"Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο ξεπούλημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αυτής της στρατηγικής και αμυντικής σημασίας βιομηχανίας, υλοποιώντας έτσι τις πιο αντιδραστικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή θα ακολουθήσει μια πολιτική, με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και του τόπου;". Το ερώτημα θέτει ευθέως στον υπουργό Βιομηχανίας, με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης.

"Από τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης - σημειώνεται στην ερώτηση - φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη για το ξεπούλημα της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας μας, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Είναι γνωστό στο πανελλήνιο - τονίζεται - ότι πρόκειται για μια σημαντική μονάδα για την οικονομική ανάπτυξη και την άμυνα της χώρας, ένα χρυσωρυχείο όπως έχει δηλωθεί από αρμόδιους οικονομικούς παράγοντες. Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων - υπογραμμίζεται - έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα, με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, προτείνοντας να παραμείνει στο δημόσιο και να λειτουργήσει μέσα σ' έναν ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας.

Ερωτάται, λοιπόν, ο υπουργός Βιομηχανίας αν "θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο ξεπούλημα αυτής της στρατηγικής και αμυντικής σημασίας βιομηχανίας, υλοποιώντας τις πιο αντιδραστικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή θα ακολουθήσει μια πολιτική με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού και του τόπου;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ