Τρίτη 31 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ
υποκρισία και εμπαιγμός

Η χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος και της συντηρητικής συναίνεσης δεν αντιμετωπίζονται με γιατροσόφια και ηθικολογίες, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα

"Εμπαιγμό" χαρακτήρισε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ ΑλέκαΠαπαρήγα κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα"θέματα ηθικής της πολιτικής ζωής του τόπου" και προέβλεψε ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αναμένει πολλαπλασιασμό των φαινομένων σήψης και ηθικής διαφθοράς, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ετοιμάζεται.

Σημειώνοντας ότι, πριν απ' όλα ο ηθικός χαρακτήρας μιας πολιτικής κρίνεται από το περιεχόμενο και τα μέσα που χρησιμοποιεί, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε αναλυτικά στην "ανήθικη", όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν ανησυχεί γιατί ο λαός αρχίζει να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τα δύο κόμματα που ευθύνονται για τα βάσανά του. "Ανησυχούμε, είπε, όταν διατηρεί το κύρος της η πολιτική των κομμάτων που γέννησε και όξυνε τα λαϊκά προβλήματα".

Σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, σ' όλες τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι επιδιώκεται "να αλλάξει απλώς μορφή η πολιτική εξουσία, να γίνει πιο αδιαφανής, πιο απόμακρη από οποιαδήποτε μορφή λαϊκού ελέγχου".

Οσον αφορά τις προτάσεις που γίνονται για την αλλαγή στους θεσμούς, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι είναι αδύνατος ο οποιοσδήποτε έλεγχος χωρίς θεσμούς εργατικού, λαϊκού, κοινωνικού ελέγχου και με την προϋπόθεση να αλλάξει ο σημερινός πολιτικός συσχετισμός.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε τις προτάσεις του Κόμματος, σημειώνοντας ότι η αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή τους εξαρτάται από το σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  6   -   8

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ