Κυριακή 1 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Η άνοιξη συνεχίζεται

Ρεκόρ, μετάλλια και διεθνείς διακρίσεις από Κουκοδήμο, Τερζιάν, Παναγιωτόπουλο, Ξανθού και σκυταλοδρομία 4+επ100 ανδρών

Η καλή παράδοση που δημιούργησε ο στίβος από τη χρυσή χρονιά του 1992 συνεχίστηκε και τη χρονιά που μας πέρασε, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΣΕΓΑΣ, αλλά και μεμονωμένα οι Ελληνες πρωταθλητές-τριες. Ο Κώστας Κουκοδήμος αναμφίβολα είναι ο κορυφαίος αθλητής και από τους καλύτερους στον κόσμο στο μήκος. Ανθηση είχαμε και στους σπρίντερ μετά την εποχή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στις αρχές της δεκαετίας του '70 με τον ομογενή εξ Αργεντινής, Αλέξανδρο Τερζιάν, που είναι "πάστα" δυναμικού αθλητή με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Καλή χρονιά και για την όμορφη Ροδίτισσα Νίκη Ξανθού, που πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος γυναικών. Ας δούμε αναλυτικά αυτούς που ξεχώρισαν στο στίβο το 1994, που μας άφησε χρόνους πριν από μερικές ώρες:

ΑΝΔΡΕΣ

Κώστας Κουκοδήμος: Χάλκινο μετάλλιο σε πανευρωπαϊκούς αγώνες μετά από 23 χρόνια. Ο Κατερινιώτης άλτης δημιούργησε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 8.36, που είναι από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο και η πρώτη στην Ευρώπη! Σε όλους τους αγώνες πηδούσε πάνω από 8 μέτρα, κάτι που δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα.

Αλέξανδρος Τερζιάν: Ασημένιο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς κλειστού σΣτίβου στα 60 μέτρα με 6.51 που είναι από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών. Εβδομος στον ανοιχτό στίβο στα 100 στο Ελσίνκι, καθώς και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Α κατηγορίας. Αυτό το διάστημα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως διαβιβαστής στο στρατό ξηράς.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Τρίτος στους Ευρωπαϊκούς κλειστού στίβου στα 200, και έβδομος στον ανοιχτό με σπουδαία επίδοση 20.52. Μέλος της ομάδας 4+επ100 που ήταν 5η στο Ελσίνκι.

Λάμπρος Παπακώστας: Ογδοος στο ύψος στους Ευρωπαϊκούς ανοιχτού στίβου και 9ος στον κλειστό.

Χρυσοβαλάντης Αθανασίου: Εκτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στα 20.000 μέτρα σε δημόσιο δρόμο, χρυσό μετάλλιο στα στιπλ των Βαλκανικών εφήβων.

Ευγένιος Παπαδόπουλος: Τέταρτος στα 200 μέτρα στους Ευρωπαϊκούς κλειστού στίβου στο Παρίσι. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κύπελλο νέων, μέλος της 4+επ100, που ήταν 5η στο Ελσίνκι.

Γιάννης Ναυπλιώτης: Εκτος στους Ευρωπαϊκούς κλειστού στίβου στα 200 μέτρα στο Παρίσι.

Κώστας Γκατσιούδης: Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο νέων με 83.82, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Νίκη Ξανθού: Προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο μήκος, όπου κατατάχτηκε δέκατη. Ανέβασε το πανελλήνιο ρεκόρ (το οποίο άντεχε από το... 1979 με τη Μαρούλα Λάμπρου) στα 6.74. Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο νεανίδων με 6.72

Κατερίνα Θάνου: Αναδείχτηκε τέταρτη στα 100 μέτρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στη Λισαβόνα με 11.46. Ηταν η μεγαλύτερη διάκριση Ελληνίδας στη διοργάνωση. Τέλος, κατέκτησε δυο χρυσά μετάλλια στους Βαλκανικούς νεανίδων.

Αγγελική Τσιολακούδη: Κατατάχθηκε έβδομη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων στον ακοντισμό και δεύτερη στους Βαλκανικούς γυναικών. Θα είναι άραγε άξια διάδοχος των κορυφαίων Σακοράφα - Βερούλη; Ο χρόνος θα το δείξει.

ΟΜΑΔΙΚΑ: Η ομάδα 4+επ100 ανδρών κατατάχτηκε 5η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, καλύτερη όλων των εποχών. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Τερζιάν, Γενονέλης, Παναγιωτόπουλος και Αλεξόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ