Πέμπτη 19 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ταύρος" και ... ταυρομάχοι

Βίλες, καζίνα, νερά του καματερού, γραμμάτια, κατηγορίες, ένθεν κακείθεν, τράπεζες, δάνεια που δόθηκαν και δάνεια που έπρεπε να χορηγηθούν αλλά που τελικά δε χορηγήθηκαν, λυκοφιλίες, ρουσφέτια, λάσπες, χυδαιότητα, κυκλώματα, γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου και αδιαφορία για τον Ελληνα τηλεθεατή, του οποίου προκάλεσαν την αηδία, τη δυσφορία, την απογοήτευση, την αγανάκτηση κατά την προχτεσινή, στημένη συζήτηση, που διοργάνωσε ο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Θλιβερός ο απολογισμός, με τραγικά θύματα της μετωπικής σύγκρουσης την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την έννοια της πολιτικής, το δικαίωμα και την υποχρέωση του πολίτη να ασχολείται με τα κοινά.

"Ταύρος" εν υαλοπωλείο, ο Κουρής, τα έκανε γυαλιά καρφιά και αποχώρησε πρώτος, αφήνοντας πίσω του ασήμαντα θρύψαλα από φτηνό, πολύ φτηνό γυαλί. Κι ας επιθυμούσαν και ας επιχειρούσαν οι "ταυρομάχοι" να φαντάζουν διαυγείς ως κρύσταλλα...

Οποιος είχε την ατυχία, και την είχαν πολλοί, να παρακολουθήσουν τη συζήτηση που συντόνισε ο Κ. Σπυρόπουλος, με τη συμμετοχή των Γιώργο Κουρή, Θ. Αναγνωστόπουλου, Β. Μπρατάκου, Β Μεϊμαράκη, Π. Τατούλη, Γ. Πασχαλίδη, Γρ. Γιάνναρου, Ανδρ. Λεντάκη, Γ. Καψή, Στ. Τζουμάκα και Δ. Λιβανού - το ΚΚΕ δεν είχε την... τιμή να προσκληθεί,είχε την εντύπωση ότι έβλεπε ταινία αντι - επιστημονικής φαντασίας... Αφάνταστα, χυδαίας φαντασίας!

Είναι αλήθεια ότι ο οικογενειακός καβγάς είναι ο χειρότερος, πόσο μάλλον όταν η "οικογένεια" είναι τέτοια όπως αυτή που καβγαδίζει τις τελευταίες μέρες και θα καβγαδίζει σε πολλά τηλεοπτικά επεισόδια, χωρίς τόλμη, χωρίς γοητεία, χωρίς ευαισθησία και χωρίς αιδώ, βγάζοντας τα άπλυτά της στη φόρα.

Τ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ