Τετάρτη 25 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Πιο κοντά στην Κων/πολη

Ο Ηρακλής έμεινε αήττητος και στο Σπλιτ (71-63) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά

Να κι ο Ηρακλής. Μετά τον ΠΑΟΚ, τον Αρη και την ΑΕΚ πριν 27 χρόνια, έβαλε πλώρη για τον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 14 Μάρτη στην Κωνσταντινούπολη. Ηδη βρίσκεται στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, μετά τη νίκη επί της Σπλιτ στην Κροατία με 71-63 (31-33), κι έχει ακόμα δύο προσπάθειες να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου που θα του δώσει αβαντάζ έδρας. Αυτό θα συμβεί αν η Αντίμπ ηττηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Σπλιτ. Σε περίπτωση αντίθετου αποτελέσματος, ο Ηρακλής θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να διαφυλάξει τη διαφορά των 3 πόντων με την οποία νίκησε τη γαλλική ομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Στο Σπλιτ ο "γηραιός" απέδειξε ότι διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες της Ευρώπης. Είναι αλήθεια ότι αιφνιδιάστηκε από την κροατική ομάδα, η οποία προηγήθηκε... με το καλησπέρα 9-1. Δεν έχασε όμως την ψυχραιμία του. Πάγωσε το ρυθμό του αγώνα, σταμάτησε τους "πυροβολισμούς" των Κροατών που είχαν 6/8 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και περιόρισε τον Βιντέκα που έκανε ό,τι ήθελε στο ίδιο διάστημα. Επιθετικά μίλησε η εμπειρία των Ζντοβτς, Μπέρι. Ο Σλοβένος ήταν αλάνθαστος και πρώτος σκόρερ του αγώνα με 28 πόντους, ενώ ο Αμερικάνος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια. Οι ξένοι έκαναν και τη διαφορά, καθώς για ένα ακόμα παιχνίδι, οι Ελληνες παίκτες του Ηρακλή δε βοήθησαν όσο θα έπρεπε επιθετικά.

ΣΠΛΙΤ: Βράνκοβιτς 15 (4), Πρκάτσιν 2, Βιντέκα 22 (3), Γιούριτς 3, Τσβετίτσιανιν 4, Μρσίτς 3 (1), Γιάμαν 5 (1), Πόρτμαν 9.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χωλόπουλος 4, Κακιούσης 7, Μπέρι 22, Παπαχρόνης 6, Κουντουράκης 2, Μωραφιτης 2, Ζντοβτς 28 (2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ