Κυριακή 29 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Δοκιμάζονται οι μνηστήρες

Δύσκολα παιχνίδια για τους διώκτες του πρωταθλητή χειμώνα ΠΑΟ. Μεγάλο παιχνίδι στη Ν. Φιλαδέλφεια μεταξύ ΑΕΚ - ΟΦΗ. Στη Λάρισα ο Ολυμπιακός

Πέφτει σήμερα η αυλαία του πρώτου γύρου της Α' εθνικής με πρωταθλητή χειμώνα τον Παναθηναϊκό. Στο σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής το ενδιαφέρον των φιλάθλων στρέφεται σε δυο γήπεδα. Στο "Νίκος Γκούμας" όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον φιλόδοξο φέτος ΟΦΗ, και στο Αλκαζάρ όπου ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τη Λάρισα του Βασίλη Δανιήλ. Ας δούμε αναλυτικά τα ζευγάρια της αγωνιστικής:

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά ώστε να ξεπεράσει το "σκόπελο" των Κρητικών. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στον φίλο του Εγκε Γκέραρντ αφού μετράει έξι συνεχόμενες νίκες από το 1988 εντός έδρας. Ομως ο Ελληνας πλέον κόουτς της Ενωσης δεν πιστεύει στις παραδόσεις: "Στο γήπεδο πρέπει να αποδείξουμε τι αξίζουμε. Η παραδόσεις δε λένε πάντα την αλήθεια. Ο ΟΦΗ είναι πολύ καλή ομάδα και πρέπει να αγωνιστούμε πειθαρχημένα και σοβαρά ώστε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης". Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στη 11άδα της ΑΕΚ επιστρέφει ο Χάρης Κοπιτσής ενώ τον Νίκο Μαχλά θα αναλάβει ο Μιχάλης Βλάχος. Πιθανή 11άδα: Ατματζίδης, Κοπιτσής, Καραγιάννης, Μανωλάς, Βλάχος, Σαμπανάτζοβιτς, Σαραβάκος, Κετσπάγια, Κωστής, Δημητριάδης και Κασάπης.

Στο στρατόπεδο του ΟΦΗ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω των πολλών ελλείψεων. Δε θα είναι στη διάθεση του Γκέραρντ ο φορμαρισμένος Κώστας Φραντζέσκος που είναι τιμωρημένος καθώς και οι τραυματίες Σαμαράς και Τζουγκάνοβιτς. Αναφερόμενος στο ματς ο Ολλανδός τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου τόνισε: "Δυστυχώς έχουμε αρκετές απουσίες. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Οι παραδόσεις είναι για να πέφτουν".

Βορειότερα, στο Αλκαζάρ, στις 8.30 το βράδυ (ζωντανό από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ) ο Ολυμπιακός καλείται να συνεχίσει τη σταθερή ανοδική του πορεία νικώντας τη Λάρισα. Ο Τάις Λίμπρεχτς είπε για το ματς: "Είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που πρέπει όμως να το κερδίσουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε σε συνεχή βελτίωση. Η Λάρισα είναι ισχυρός αντίπαλος και πρέπει να προσπαθήσουμε τα μέγιστα για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς".

Στον αγωνιστικό τομέα ο Ολλανδός τεχνικός "πονοκεφαλιάζει" για τη θέση του λίμπερο. Αντί του στρατευμένου Παχατουρίδη θα παίξει ένας εκ των Νταμπίζα, Μαυρομμάτη. Πιθανή σύνθεση: Τοχούρογλου, Χαντζίδης, Καραταφιδης, Ιωαννίδης, Νταμπίζας ή Μαυρομμάτης, Τσαλουχίδης, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Πασιαλής, Καραπιάλης, Ιβιτς.

Ο Βασίλης Δανιήλ είναι αισιόδοξος για μια καλή παρουσία της ομάδας του: "Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και πιστεύω ότι η Λάρισα μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό".

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στον Αθηναϊκό. Ο Αρι Χάαν διέταξε φουλ επίθεση για γκολ και θέαμα. Με τη σειρά του ο τεχνικός των "λόρδων" Μπάμπης Τεννές υποστηρίζει ότι η ομάδα του θα παίξει ανοιχτά και χωρίς άγχος και ό,τι βγει.

Στο γειτονικό Καυτατζόγλειο βίοι παράλληλοι για τον Ηρακλή που θέλει να γευτεί τη χαρά της νίκης μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες από Δόξα και Απόλλωνα. Ασφαλώς ο Εδεσσαϊκός του Σταύρου Διαμαντόπουλου δεν είναι διατεθειμένος να "αναστήσει" τον Γηραιό.

Η ομάδα - έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο Απόλλωνας, φιλοξενεί τον Λεβαδειακό. Ο Γιάννης Παθιακάκης θέλει μόνο νίκη, ο Στάθης Σταθόπουλος θα κάνει... πάρτι και με ισοπαλία.

Στη Νέα Σμύρνη έχουμε την πρώτη στον πάγκο του Πανιώνιου του Ρουμάνου Εμριχ Γένει. Οι "κυανέρυθροι" θέλουν σφόδρα τη νίκη γιατί μπλέκουν σε περιπέτειες, όμως και ο Αρης έχει ανάγκη τόνωσης ηθικού μετά τα άσχημα αποτελέσματα. Νέο ξεκίνημα για τον Γιώργο Φοιρό και τους "κιτρινόμαυρους".Αλλοτε ήταν παραδοσιακό αμφίρροπο ντέρμπι. Τώρα όμως η Ξάνθη έχει το πάνω χέρι και δύσκολα η ουραγός Καβάλα θα κάνει το... θαύμα.

Τέλος, Πειραϊκό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη όπου ο Εθνικός αγωνίζεται με τον Ιωνικό. Συνιστάται ψυχραιμία αφού οι δυο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το πρωτάθλημα της Β' εθνικής. Και οι δυο μονομάχοι έχουν απόλυτη ανάγκη των βαθμών αφού βρίσκονται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3μμ

Η βαθμολογία

.....................

.....................

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ