Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Συσπείρωση γύρω στο ΚΚΕ

Ο αγωνιστής ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ,από το Θέρισσο Ηρακλείου, διατυπώνει σε επιστολή του μερικές σωστές γνώμες.

"Θεμελιακή και πάγια υποχρέωση της Αριστεράς - γράφει - αποτελεί η ενότητά της, και πορεία αριστερή, αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή και αντικαπιταλιστική. Χωρίς υποταγές και συμβιβασμούς, και να μη λέει ΝΑΙ σε μηχανισμούς πoυ δημιουργούνται από επιτελεία της διεθνούς και εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου, αιώνιων εχθρών της εργατικής τάξης, και όλων των καταπιεζομένων στρωμάτων του λαού.

Τα αριστερά ιδανικά κύριε Κωνσταντόπουλε δε δίνουν το δικαίωμα στην Αριστερά να ερωτοτροπεί με αστικά πολιτικά κόμματα, που υποτάσσονται και προσκυνούν ξένα πολιτικοοικονομικοστρατιωτικά κέντρα (όπως είναι το Μάαστριχτ και η "Λευκή Βίβλος" και το ΝΑΤΟ), με αντάλλαγμα κάποιο αξιόλογο μερίδιο προβολής από τα ΜΜΕ.

Και στο παρελθόν, αλλά κυρίως στην πρόσφατη διεθνούς επιπέδου θύελλα, ο αέρας της ιμπεριαλιστικής επιδρομής, κατάφερε και στη χώρα μας ν' αποσπάσει από το μετερίζι τους και να μετατοπίσει αριστερούς αγωνιστές. Και θα ήταν ευχής έργο, όλοι αυτοί οι πρώην αγωνιστές να αφυπνιστούν, και να θυμηθούν το θρίαμβο του ΕΑΜ, το δύσκολο ξεκίνημά του, και με απόφαση ενεργοποίησης να επιστρέψουνε κοντά στο ανυπότακτο και τιμημένο ΚΚΕ.

Μόνο η ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, δεμένη με την εργατική τάξη, και το κόμμα της (ΚΚΕ) σε κοινό μέτωπο αγώνα, θα μπορούσε ν' ανατρέψει αυτή την κατάσταση, να δώσει διέξοδο και να βγάλει τη χώρα από τη σημερινή κρίση που δημιούργησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ