Σάββατο 4 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
1945: Χρόνος της νίκης κατά του φασισμού

Κλείνουν 50 χρόνια από τη συντριβή του φασισμού, τότε που ο σοβιετικός λαός, με τις ανυπολόγιστες θυσίες και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες στα μέτωπα και στα μετόπισθεν σφυρηλατούσε την ενότητα των λαών, κάτω από τη σοφή καθοδήγηση του ΚΚΣΕ και της κυβέρνησής του για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και των σοσιαλιστικών κατακτήσεων. Τότε που ο χιτλερισμός και η διεθνής φασιστική αντίδραση, με τα υπολείμματα των λευκοφρουρών όπου Γης δημιουργούσαν στο εξωτερικό κυβερνήσεις - μαριονέτες πιστεύοντας πως με την ύπουλη επίθεση και τις προσωρινές επιτυχίες το 1941 - 42 θα συντρίψουν τη Σοβιετική Ενωση και θα φέρουν τη Νέα Τάξη πραγμάτων του καπιταλισμού.

Αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν τη γρανιτένια ενότητα του πολυεθνικού αυτού κράτους και με καμιά δύναμη δεν μπόρεσαν, να προκαλέσουν ρήγμα στην καθοδήγηση, στο στρατό και ιδίως ανάμεσα στους λαούς, για την ανατροπή του συστήματος (μια από τις προϋποθέσεις του Χίτλερ για την εύκολη νίκη του) ότι οι λαοί θα ξεσηκωθούν, κατά του Στάλιν, ότι το οικονομικό σύστημα δε θα αντέξει κλπ. Επεσαν οικτρά έξω στους υπολογισμούς τους, ακόμα και περιοχές που έπεσαν στα χέρια των χιτλερικών (Βαλτικές Δημοκρατίες, Λευκορωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Κριμαία) δεν υποτάχθηκαν στους χιτλερικούς. Ανεξάρτητα από εθνικότητα, Θρησκεία, χρώμα, υπερασπίζονταν τη Σοβιετική πατρίδα στα πεδία των μαχών, δίνοντας και τη ζωή τους ακόμα για να σώσουν το συμμαχητή τους.

Και σήμερα στην 50ή επέτειο της ΝΙΚΗΣ βλέπουμε δυστυχώς τους χτεσινούς αδελφούς να αλληλοσφάζονται διότι εκείνο που δεν κατόρθωσε ο Χίτλερ με τα κανόνια, το κατόρθωσαν ο Κολ, ο Μπους, ο Μιτεράν, ο Γκορμπατσόφ και ο Γιέλτσιν με τα δολάρια, τα μάρκα και την προδοσία να φέρουν την καπιταλιστική πανούκλα, τη φτώχεια, τα ναρκωτικά και το πιο φοβερό τον εθνικιστικό φανατισμό, με το "διαίρει και βασίλευε".

Κύριοι Γιέλτσιν και Γκορμπατσόφ, η ιστορία θα σας καταγράψει με τα πιο μελανά γράμματα, για την κατάντια που οδηγήσατε τους λαούς της ΕΣΣΔ. Οταν οι λαοί θα συνέλθουν από την απάτη και την προδοσία σας θα ξαναφέρουν τον τόπο στη σωστή πορεία που ανακόψατε εσείς.

Καπιταλισμός +ισ Πόλεμος και δυστυχία.

Σοσιαλισμός +ισ Ειρήνη και ευτυχία λαών.

Αίσχος στους σύγχρονους Τσάρους. Σαν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πολιτικός πρόσφυγας, που έζησα δεκάδες χρόνια στη Σ. Ενωση, στην αδελφική αγκαλιά αυτού του πολυεθνικού κράτους φωνάζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου: Σταματήστε τον αδελφοκτόνο πόλεμο. Εν ονόματι της ιστορικής χρονιάς, την 50ή επέτειο της ΝΙΚΗΣ.

ΗΛΙΑΣ ΑΡΜΑΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ