Κυριακή 12 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Η ΚΝΕ στα χνάρια της ΕΠΟΝ

"Η ΚΝΕ συνεχίζει να κρατάει την εθνική μας παράδοση. Συνεχίζει ν' αντιστέκεται στον αποπροσανατολισμό των ΜΜΕ. Απορρίπτει την πολιτιστική καταρράκωση που της προσφέρουν τα ξένα και ντόπια μονοπώλια, με τους τζόγους (παιγνίδια), το σεξ, τα ναρκωτικά, τα πιστόλια και τα μαχαιρώματα. Και προχωρεί στο δικό της πολιτιστικό δρόμο, μέσα από τις εθνικές παραδόσεις του λαού μας, τις παλιές και τις νεότερες, μέσα από τα σημερινά της προβλήματα.

Αγωνίζεται για μόρφωση, δουλιά και τραγουδώντας φτιάχνει τη δική της ζωή, μια ζωή ειρηνική. Αυτό μας απέδειξε, με την πολιτιστική εκδήλωσή της στις 27 του Γενάρη στον κινηματογράφο "Αστέρα" της Ν. Ιωνίας.

Εμείς οι παλιότεροι θυμηθήκαμε τις δικές μας μέρες, τις μέρες της ΕΠΟΝ, που στις 23 Φλεβάρη γιορτάζουμε την επέτειό της.

"Πολεμάμε και τραγουδάμε" ήταν το σύνθημά μας. Το ίδιο σήμερα κάνουν τα νιάτα μας, με την ΚΝΕ μπροστάρη. Αγωνίζονται τραγουδώντας, θέλουν να ζήσουν μακριά από πολέμους κι από κάθε είδους εκφυλισμό, ταπείνωση, ναρκωτικά. Αντιστέκονται τα παιδιά του μεροκάματου, του θρανίου, οι άνεργοι νέοι. Ολοι τους επιμένουν να φτιάξουν τη δική τους ζωή και θα τη φτιάξουν. Θ' ανοίξουν τη λεωφόρο της παγκόσμιας λευτεριάς, της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της χαράς, του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. Προχωράτε, κι εμείς μαζί σας.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Παλιός ΕΠΟΝίτης

Ν. Ιωνία Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ