Παρασκευή 3 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηταν αναμενόμενο

Γ. Πατσιλινάκος, δήμαρχος Περάματος

Αναμενόμενη ήταν για το δήμαρχο Περάματος Γ. Πατσιλινάκο,η νέα εξέλιξη στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, με τη χρηματοδότηση του Περατικού από την κυβέρνηση υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο δήμαρχος Περάματος, δήλωσε στο "Ρ":

"Το ξέραμε ότι έχει βάλει το δημόσιο αρκετά δισ. "μέσα". Απλώς, τώρα βγαίνουν και επίσημα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή την τακτική τους. Εχω πει πως είναι "αεριτζήδες" όλοι αυτοί, ότι το πρόβλημά τους είναι πώς θα βουτήξουν ένα κομμάτι του δημόσιου τομέα και όχι μόνο να μην το πληρώνουνε, αλλά να συντηρούνται κιόλας από τα κρατικά κεφάλαια.

Πιστεύω πως η ΕΕ βρίσκεται στην κατεύθυνση τού να τα κονομάνε μερικοί και να διαλύεται η υποδομή μιας χώρας. Ο σκοπός τους είναι πώς θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα και όχι του κοινωνικού συνόλου. Ηδη η Ζώνη έχει επηρεαστεί πάρα πολύ, έχει κατέβει η ποσότητα των επισκευών, ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση και του Σκαραμαγκά θα είναι ένα ακόμα χτύπημα. Γιατί τα μεγάλα πλοία πήγαιναν στο Σκαραμαγκά κάναν δεξαμενισμό και στη συνέχεια έρχονταν στο Πέραμα. Τώρα, μια ιδιωτική διοίκηση του Σκαραμαγκά μπορεί να το απαγορεύσει αυτό τελείως. Και με την προηγούμενη διοίκηση υπήρχε μια τεχνητή αντίθεση με τη Ζώνη, αλλά τώρα τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα. Καλύτερα δεν πρόκειται να γίνουν. Εμείς πήραμε μέρος και στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου, ετοιμάζουμε το συλλαλητήριο στον Πειραιά, συμμετέχουμε σ' αυτές τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, έτσι ώστε να διατηρηθεί πράγματι ο δημόσιος χαρακτήρας του Σκαραμαγκά και να παίξει το ρόλο που χρειάζεται για την εθνική οικονομία και άμυνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ