Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από την Αλάσκα στο Αλκατράζ

Αναποφάσιστος αυτός ο μήνας. Πότε μας τρίζει τα δόντια και πότε μας στέλνει χρυσά, ζεστά χαμόγελα. Πότε μυρίζει άνοιξη και πότε καταχείμωνο. Πότε μας θυμίζει Χριστούγεννα και πότε Πάσχα. Ομως, οι μέρες μεγάλωσαν και τα γκρίζα, κοντά, μελαγχολικά απογεύματα του Νοέμβρη απομακρύνθηκαν εντελώς. Μέχρι το επόμενο φθινόπωρο. Εχουμε καιρό μέχρι τότε... Εχουμε; Μα, ας αλλάξουμε... ομιλία και ας πούμε κάτι σχετικό με την τηλεόραση και τα προγράμματά της. Εχουμε και βλέπουμε λοιπόν.

Από το SEVEN X στις 21.30 "Ο χρυσοθήρας" του Τσάρλι Τσάπλιν.

Πρόκειται για το αξεπέραστο αριστούργημα της 7ης Τέχνης που παίζεται για χιλιοστή έβδομη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στην παγωμένη Αλάσκα μάς πηγαίνει ο Τσάπλιν και με έναν τρόπο μοναδικό, επικό, τραγικό αλλά και κωμικό συγχρόνως, καταγράφει και απεικονίζει τη ζωή των χρυσοθήρων.

Από την ΕΤ-2 στις 23.00 "Σκόνη" του Μάριο Χένζελ.

Μια ταινία βραβευμένη από το Φεστιβάλ Βενετίας που κάνει με μεγάλη επιτυχία το ψυχογράφημα μιας νευρωτικής νέας γυναίκας, στερημένης από αγάπη, που ζηλεύει με πάθος τον πατέρα της και τη μαύρη ερωμένη του. Μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα της Τζέιν Μπίρκιν που ερμηνεύει εξαιρετικά τη νευρωτική γυναίκα. Πλάι της ο υπέροχος Τρέβορ Χάουαρντ.

Από το SEVEN X στις 23.25 "Η μεγάλη χίμαιρα" του Ζαν Ρενουάρ.

Ακόμη μια φορά προβάλλεται η αντιμιλιταριστική ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη με κέντρο δράσης ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων κατά την περίοδο του Α' Παγκόσμιου Πολέμου. Με τους αλησμόνητους Ζαν Γκαμπέν και Εριχ Φον Στροχάιμ.

Από την ΕΤ-1 στις 00.20 "Δε φιλώ στο στόμα" του Αντρέ Τεσινέ.

Μια ταινία περιπλάνησης, μια ιστορία που περιγράφει την απογοήτευση και την κατάντια ενός επαρχιώτη νέου που έρχεται στην πρωτεύουσα με πολλά όνειρα και, δυστυχώς, ελάχιστες αντιστάσεις. Οταν απογοητευτεί από τα "φώτα" της πόλης του φωτός, όταν θα τσακιστεί ψάχνοντας μάταια μια τίμια δουλιά, τότε ο νέος δε θα αντέξει και θα εκπορνευτεί. Με ευαισθησία και ρεαλισμό ο σκηνοθέτης καταγράφει την πορεία του ήρωα, χωρίς να ηθικολογεί, να δημαγωγεί ή να εκμεταλλευτεί το θέμα της. Με τον Φιλίπ Νουαρέ και τον Μάνουελ Μπλαν.

Από το MEGA στις 00.30 "Μέρες ραδιοφώνου" του Γούντι Αλεν.

Μια αυτοβιογραφική ταινία του ταλαντούχου Αμερικανού σκηνοθέτη που νοσταλγικά γυρίζει στις παραμονές του του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, τότε όταν το ραδιόφωνο πρωταγωνιστούσε στη ζωή των ανθρώπων και η τηλεόραση ήταν ακόμα στο μυαλό του εφευρέτη της. Πρόκειται για ένα ανθολόγιο μικρών σατιρικών επεισοδίων που κατορθώνει να συγκινήσει το θεατή. Με τον Γούντι Αλεν και τη Μία Φάροου.

Και από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 23.15 "Απόδραση από το Αλκατράζ" του Ντον Σίγκελ.

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία μιας ηρωικής απόδρασης από τις τρομερές φυλακές του Αλκατράζ. Το Γενάρη του 1960, ο Φρανκ Μόρις οδηγείται στη φυλακή ύψιστης ασφαλείας του Αλκατράζ, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές αποδράσεις. Παίζουν οι: Κλιντ Ιστγουντ, Φρεντ Γουόρντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ