Σάββατο 11 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Επισκέπτης" ο Βασίλης Διαμαντόπουλος

Ενα σπουδαίο ηθοποιό, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο,που για 53 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί με πάθος το θέατρο, παρουσιάζει τη Δευτέρα στις 23.10, στην ΕΤ - 1, ο "Νυχτερινός επισκέπτης".Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος ανήκει στους ηθοποιούς που δεν ψυχαγωγούν, αλλά διδάσκουν. Στους σπάνιους Ελληνες, που μέσα στα χρόνια έμειναν αμετακίνητοι σε ιδανικά και στόχους.

Στη συζήτηση, που θα έχει με τον Αρη Σκιαδόπουλο, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος εξιστορεί τη ζωή του, μιλάει για τον Κάρολο Κουν, αποποιείται την προσωνυμία "ιερό τέρας" και καλεί τον κόσμο να δει ποιοτικό θέατρο. Δηλώνει αμετανόητος κομμουνιστής, σχολιάζει εκείνους που αποσύρθηκαν από τον αγώνα και εκφράζει την πεποίθηση, ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν πέθανε.

Σήμερα, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, από τη νέα του στέγη, το "Σύγχρονο θέατρο", που δημιούργησε πέρσι, εκφράζει την πικρία του για το υπουργείο Πολιτισμού, γιατί πιστεύει πως όλα αυτά τα χρόνια δεν τον βοήθησε. Καταλήγει λέγοντας ότι ηθοποιός, δε σημαίνει φως, αλλά αγώνας.

Η παρουσίαση της εκπομπής είναι του Αρη Σκιαδόπουλου, η δημοσιογραφική επιμέλεια της Ροδούλας Λουλουδάκη, η σκηνοθεσία του Παναγιώτη Κακαβιά και ο συντονισμός παραγωγής του Κώστα Τσιβιλίκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ