Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μπέργκμαν και Μιχάλκοφ από την ΕΤ-2

Δυο εξαιρετικές ταινίες, μια σουηδική και μια ρωσική, προβάλλει η ΕΤ-2 απόψε. Στις 23.00 "Φθινοπωρινή σονάτα" του Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Με εξαιρετικές ερμηνείες από την Ινγκριντ Μπέργκμαν και από την Λιβ Ούλμαν, με μουσική Σοπέν, Χέντελ και Μπαχ, με εκπληκτική φωτογραφία και μεγαλοφυή σκηνοθεσία, ο Μπέργκμαν, αργά αλλά μεθοδικά, διεισδύει στα άδυτα της ψυχής δυο γυναικών. Μιας μάνας, διάσημης πιανίστριας και μιας κόρης, παντρεμένης με έναν ιερέα. Πρόκειται για ένα υπαρξιακό δράμα με θέμα την αναμέτρηση δυο γυναικών, την ανάγκη για κατανόηση, για στοργή, για συμφιλίωση, για τρυφερότητα, Οι δυο γυναίκες θα αναγκαστούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους, θα αναγκαστούν να κατανοήσουν, να ξεχάσουν, να θυμηθούν και να συγχωρήσουν αλλά και να ξαναγαπήσουν η μια την άλλη πρώτα και έπειτα τον ίδιο τους τον εαυτό.

Από την ΕΤ-2, πάλι, στις 00.45 "Σκλάβα της αγάπης" του Νικήτα Μιχάλκοφ. Μια βεντέτα του βωβού κινηματογράφου ψάχνει το μεγάλο έρωτα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας στην Κριμαία του 1917. Ο μεγάλος έρωτας δε θα 'ρθει, η Οκτωβριανή Επανάσταση θα αλλάξει το σκηνικό. Το λυρικό θα παντρευτεί με το επικό. Οι μεγάλες ιστορικές στιγμές και τα μικρά προσωπικά δράματα θα συνυπάρξουν για δευτερόλεπτα. Μοναδικά, εξαιρετικά, ανεπανάληπτα δευτερόλεπτα. Υπέροχο το φυσικό ντεκόρ της βελούδινης Κριμαίας, Τσεχοφική, όπως πάντα, διάθεση από τον σκηνοθέτη, εκλεκτές ερμηνείες συνθέτουν την αξιόλογη δημιουργία του.

Νωρίτερα, από το SEVEN X στις 21.00 "Ο ξένος" του Ορσον Γουέλς.

Πρόκειται για το γνωστό πολιτικό θρίλερ του Γουέλς που γυρίστηκε το 1964 και έχει προβληθεί πολλές φορές στην τηλεόραση το τελευταίο διάστημα. Ενας πρώην ναζί αναζητά καταφύγιο στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Αλλάζει δουλιά, ταυτότητα, προσωπικότητα. Ομως, κάποια μέρα, εντελώς συμπτωματικά το παρελθόν θα του στείλει μηνύματα και ο ξεχασμένος ναζί που υπήρχε μέσα του, θα εμφανιστεί. Με τους: Ορσον Γουέλς, Λορέτα Γιανγκ και Εντ. Ρόμπινσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ