Τρίτη 28 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ανισότητα

Μοναξιά στην κορυφή, συνωστισμός στην ουρά

Η... απέραντη μοναξιά του Παναθηναϊκού στην πρώτη θέση της βαθμολογίας διευρύνθηκε μετά και τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής. Οι πράσινοι βρίσκονται μπροστά 16 βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ και πλέον το ενδιαφέρον του φετινού πρωταθλήματος μετατοπίζεται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, καθώς και στη μάχη του υποβιβασμού όπου... εμπλέκονται οκτώ ομάδες! Ας δούμε τι έγινε στα γήπεδα το περασμένο Σαββατοκύριακο:

Στο Ολυμπιακό στάδιο ο Κριστόφ Βαζέχα ξαναγύρισε στα γκολ και οδήγησε τον ΠΑΟ σε άνετη νίκη επί του ΟΦΗ με 2 - 0. Το άλλο τέρμα σημείωσε ο φορμαρισμένος Μάρκος.

Το Σάββατο στην Ξάνθη η ΑΕΚ... σκόνταψε απέναντι στη θρακιώτικη ομάδα που έχει κάθε λόγο να νιώθει "αδικημένη" από το τελικό 1 - 1. Οι ευκαιρίες των γηπεδούχο πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Ας πρόσεχαν...

Στη Νεάπολη ο Ολυμπιακός αν και έθεσε νωρίς τις βάσεις για άνετη επικράτηση με δυο γκολ του Ηλία Σαπάνη λογάριασε χωρίς τον... ξενοδόχο (βλέπε Γρίμπιλα) και τελικά ο Ιωνικός με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει πολύτιμη ισοπαλία 2 - 2.

Εντυπωσιακός ο Αρης στην Εδεσσα πήρε τη νίκη με 3 - 2 και βλέπει πλέον όνειρα ευρωπαϊκά. Στα μελανά σημεία η επίθεση του Γιώργου Φοιρού προς τον φροντιστή του Εδεσσαϊκού Βαγγέλη Λένου που κατέθεσε μήνυση κατά του προπονητή των Θεσσαλονικιών.

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Εθνικός σε βάρος του ΠΑΟΚ με 3 - 1 και ελπίζει βάσιμα στη σωτηρία του. Ο "δαιμόνιος" Ανδρέας Νινιάδης έκανε τη... διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Ο Ηρακλής συνέχισε τη σταθερή ανοδική του πορεία. Η αγχώδης νίκη του με 2 - 0 στο Καυτατζόγλειο επί της Καβάλας τον έφερε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες με το 2 - 1 σε βάρος του Πανιώνιου. Ο Αλέξης ήταν ο... λυτρωτής της "ελαφράς ταξιαρχίας", αφού τρία λεπτά πριν την εκπνοή τής χάρισε τους τρεις βαθμούς.

Στη Δράμα η Δόξα έφερε τα πάνω - κάτω, αφού βρήκε το... κουράγιο να ανατρέψει το 0 - 1, με ηγέτες τους Αλέξιτς, Πουρσαϊτίδη να φτάσει στο 2 - 1 και να ανασάνει βαθμολογικά.

Παραίτηση Σταθόπουλου

Τέλος, στη Λιβαδειά ο Αθηναϊκός πέρασε σαν... σίφουνας (2 - 0) και είναι πλέον μια ανάσα από την οριστική του σωτηρία. Η ήττα αυτή έπεσε... κομμάτι βαριά στον Στάθη Σταθόπουλο που υπέβαλε την παραίτησή του, αφήνοντας υπονοούμενα για την απόδοση των παικτών του. Το όνομα του Νίκου Αλέφαντου ακούγεται έντονα στην ομάδα της Βοιωτίας για πιθανότερος αντικαταστάτης του 36χρονου τεχνικού.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ