Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Μάχη κατά του δουλεμπορίου

Συνεχίζουν οι ναυτεργάτες τις καθημερινές κινητοποιήσεις τους, αποκλείοντας την είσοδο του ΓΕΝΕ, ενάντια στο μπάρκο με "φακελάκι"

Η μάχη κατά των δουλεμπόρων ναυτιλιακών πρακτόρων και για την προστασία της απασχόλησης συνεχίζεται από τους ναυτεργάτες, οι οποίοι και χτες παρέμειναν επί 4 ώρες, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι μπροστά στις εισόδους του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), απαγορεύοντας στους ναυτιλιακούς πράκτορες να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Γραφείου. Οι ναυτεργάτες συνέχισαν και χτες τις "επισκέψεις" τους στα γραφεία των ναυτιλιακών πρακτόρων, ενώ τις επόμενες μέρες θα κάνουν παρέμβαση και στις ναυτιλιακές εταιρίες που δε ναυτολογούν Ελληνες ναυτεργάτες.

Από νωρίς το πρωί ήταν και χτες στο πόδι οι ναυτεργάτες που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό προσκλητήριο των ναυτεργατικών σωματείων Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Στα πλαίσια των κινητοποιήσεών τους οι ναυτεργάτες καθημερινά, όπως και χτες το πρωί, περιοδεύουν στους δρόμους της Ακτής Μιαούλη,καλώντας τους συναδέλφους τους, όλων των ειδικοτήτων, να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία που αγωνίζονται για μπάρκο χωρίς "φακελάκι", για την προστασία της απασχόλησης, την ανάκληση όλων των αντιναυτεργατικών μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά παραγγελία των εφοπλιστών. Μέτρα που αφανίζουν τους Ελληνες ναυτεργάτες σε πρώτη φάση από τα ποντοπόρα πλοία, μετατρέπουν την ελληνική σημαία σε πανί "ευκαιρίας" και ξεθεμελιώνουν το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

Ο αποκλεισμός του Γραφείου θα συνεχιστεί και σήμερα από τις 10 το πρωί, ενώ συνδικαλιστές των ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" νωρίς το πρωί θα περιοδεύσουν και στα πλοία της ακτοπλοϊας για την ενημέρωση των ναυτεργατών.

Ο γραμματέας της ναυτεργατικής ένωσης "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" Κώστας Ζούκας σημείωσε σχετικά: "Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" συνεχίζουμε τον αγώνα για να προστατέψουμε το δικαίωμά μας στη δουλιά και ενάντια στο δουλεμπορικό κύκλωμα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ναυτεργάτες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές, γιατί ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να διαφυλάξουν τις θέσεις τους μέσα στα πλοία. Ηδη οι εφοπλιστές εφαρμόζουν τα κυβερνητικά μέτρα ντε φάκτο, αφού καθημερινά, από τους ελέγχους μας στα πλοία για να διαπιστώσουμε αν εφαρμόζεται η νομοθεσία για τις οργανικές συνθέσεις, εντοπίζουμε ελλείψεις στα πληρώματα. Πρέπει επίσης να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων και η αλλαγή των συσχετισμών στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και στα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία. Είναι επιτακτική ανάγκη και αυτό αποδεικνύεται και από την τελευταία απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ να μην κλιμακώσει την απεργία, ενώ έπρεπε να "ριχτούν" όλες οι δυνάμεις των ναυτεργατών στη μάχη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ