Σάββατο 4 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Προτάσεις
  • Η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνίδων Νομικών, Φωτεινή Στεργιοπούλου, αφού επισήμανε ότι όλο και περισσότερες Ελληνίδες θα μένουν στο μέλλον χωρίς σύνταξη, πρότεινε ως αίτημα τη συνταξιοδότηση όταν φτάσει η νόμιμη ηλικία, άσχετα από τον αριθμό των ενσήμων.
  • Αλλες προτάσεις: Η υγεία να τεθεί ως θέμα προτεραιότητας όσον αφορά τις γυναικείες πολιτικές απασχόλησης. Χρειάζονται πολιτικές αγωγής υγείας, περιβάλλοντος, αναμόρφωσης των ΚΑΠΗ. Χάρη στην προσωπική, άτυπη φροντίδα των γυναικών εξοικονομούνται δισεκατομμύρια κάθε χρόνο (Βάσω Μαργαριτίδου, από την Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού).
  • Οι γυναίκες εργαζόμενες μετανάστριες να έχουν το δικαίωμα να διαλέγουν τον εργοδότη τους και όχι να καταδιώκονται όταν θελήσουν να ξεφύγουν απ' αυτόν (Ντέπι Βαλέντσια από το ΚΑΣΑΠΗ)
  • Να μη χωρίζονται βίαια από το ελληνικό κράτος τα μέλη των οικογενειών των προσφύγων (Ζοζέ Νταρέ από τον Παναφρικανικό Σύνδεσμο Ελλάδας).
  • Να γραφτεί η ιστορία των Ελληνίδων που πήραν μέρος στην Αντίσταση και να εκδοθούν τα σχετικά κείμενα, που βρίσκονται στα συρτάρια, όσο ζούν ακόμα οι γυναίκες. Να δημιουργηθεί κάποιο κέντρο που θα αναλάβει αυτό το έργο πριν είναι αργά. Να ασχοληθεί η Γραμματεία Γυναικών της ΓΣΕΕ με τις γυναίκες της τρίτης ηλικίας που είναι οι πιο φτωχές και αδικημένες (Μαρία Καρρά, παλαίμαχη συνδικαλίστρια).
  • Η συνεχής διά βίου εκπαίδευση να γίνει αίτημα του εργατικού κινήματος (Μάγδα Τρανταλίδη από τη Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης).
  • Να ασχοληθούν και οι άντρες συνδικαλιστές με πρακτικά ζητήματα που θα πρέπει να προωθηθούν, όπως παιδικοί σταθμοί, ώρες συνεδριάσεων που είναι ακατάλληλες για τις μητέρες συνδικαλίστριες, ισότητα στην κατάρτιση με τον αγροτικό κώδικα, που είναι απαρχαιωμένος και δεν επιτρέπει στη γυναίκα να γίνει αρχηγός της παραγωγής - εκτός κι αν είναι χήρα. "Χρειάζεται να έχουμε συμμάχους τους άνδρες και, δυστυχώς, υπάρχουν αρκετές γυναίκες εχθρικές προς τις ομόφυλές τους γιατί έχουν βολευτεί" (Μαριέττα Γιαννάκου - Κουτσίκου, βουλευτής ΝΔ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ