Πέμπτη 9 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Κλιμακώνεται ο πανελλαδικός αγώνας των ΕΒΕ

Την ερχόμενη Τετάρτη, πρόκειται να συνεδριάσει η ΣΕΑ των ΕΒΕ για τον καθορισμό περαιτέρω κινητοποιήσεων. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χτες με επιτυχία η κατάληψη της Νομαρχίας Κέρκυρας από τους εμπόρους του νησιού

Κάτω από το βάρος της γενικής ανόδου της αγωνιστικής διάθεσης των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων όλης της χώρας, πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των ΕΒΕ, με θέμα την εντατικοποίηση του αγώνα τους, καθώς και το ενδεχόμενο πανελλαδικού κλεισίματος διαμαρτυρίας.

Επίσης, η ΣΕΑ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την προχτεσινή μεγαλειώδη κινητοποίηση των ΕΒΕ της Κέρκυρας ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική που ασκείται σε βάρος τους και στη μονοπώληση του εμπορίου από τα πολυεθνικά πολυκαταστήματα. Η κινητοποίηση αυτή, επισημαίνει η ΣΕΑ, που συνοδεύτηκε από καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων είναι η πρώτη οργισμένη απάντηση αυτής της μορφής από τους ΕΒΕ στην κυβερνητική πολιτική. Εξάλλου, μηνύματα αγωνιστικά φτάνουν στη Συντονιστική Επιτροπή από όλη την Ελλάδα, ενώ ο αναβρασμός των ΕΒΕ διογκώνεται και πολλές τοπικές ΣΕΑ ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κέρκυρας.

Στο μεταξύ, στην Κέρκυρα συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χτες με επιτυχία η κατάληψη της Νομαρχίας από 1.000 εμπόρους, ενώ σε πολλά χωριά του νησιού δεν άνοιξε κανένα μαγαζί. Η κλιμακούμενη αγωνιστικότητα των ΕΒΕ της Κέρκυρας έχει ανησυχήσει τους εκεί εκπροσώπους της κυβέρνησης, καθώς φαίνεται ότι οι εξελίξεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες τους, που ήταν να ριχτεί μια ντουφεκιά "για την τιμή των όπλων" και να ζητηθούν κάποιες μικροβελτιώσεις, ώστε το θέμα να λήξει εκεί. Ηδη ξεκίνησαν οι προσπάθειες υπονόμευσης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και το νομάρχη, ο οποίος, δρώντας σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι "δε συζητιέται η κατάργηση του νόμου, αλλά μόνο κάποιες επί μέρους αλλαγές". Εξάλλου, σήμερα, αντιπροσωπεία των Επαγγελματοβιοτεχνών - Εμπόρων Κέρκυρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να τον ενημερώσει για το συμπληρωματικό πλήγμα, που προκαλεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η εφαρμογή των "αντικειμενικών" κριτηρίων.

Ηδη, βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για τη λήψη αποφάσεων. Για την ερχόμενη Κυριακή, εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε Λάρισα και Ηράκλειο, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για νέες μαζικότερες κινητοποιήσεις και ενδεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων, καταλήψεις κλπ.

  • Την ίδρυση της ΣΕΑ - ΜΜΕ Αθήνας χαιρετίζει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αθήνας, το προεδρείο της οποίας συνεδρίασε την περασμένη βδομάδα. Στην ιδρυτική σύσκεψη, συμμετείχαν αντιπρόσωποι του ΒΕΑ και του ΕΕΑ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΒΣΑ, ΟΕΒΕΑ και της Ενωσης Εμπορικών Συλλόγων. Η ΟΕΒΕΑ καλεί τα σωματεία - μέλη της να ενημερώσουν τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους για την υλοποίηση των κατευθύνσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, με πρώτο στόχο τη συγκέντρωση της Αθήνας στις 12 Απρίλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ