Παρασκευή 10 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κάτω τα χέρια!

Τέλειωσαν, λοιπόν, και οι όποιες αυταπάτες! Τις σκόρπισε η κυβέρνηση χτες, καταθέτοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο ΕΚΤΡΩΜΑ, με το οποίο ξεπουλά το "βαρύ πυροβολικό" της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, το Σκαραμαγκά. Και το πράττει αυτό με τον πιο σκανδαλώδη, με τον πιο ανάλγητο, με τον πιο δουλικό τρόπο. Τόσο, που να ξαφνιάζει και αυτούς που περίμεναν το χειρότερο. Τα δίνει ΟΛΑ. Μαζί και τα ελάχιστα δικαιώματα των εργαζόμενων. Φτάνει, να καταργεί ακόμα και νόμους, για να παραδώσει το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Μεσογείου στους ιδιώτες ΚΑΘΑΡΟ από εργαζόμενους, από υποχρεώσεις, από φόρους, από χρέη! Φτάνει, να μη ζητά καν ελάχιστο τίμημα για ένα βιομηχανικό κολοσσό και να προικοδοτεί και από πάνω τον "επενδυτή" με τις πλέον σκανδαλώδεις παροχές! Φτάνει, να δηλώνει διά του Χρ. Ροκόφυλλου, σαν να ήταν ο τελευταίος κλητήρας της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ότι "έτσι διατάσσει η Κοινότητα και άλλη λύση δεν έχουμε μπροστά μας"!

Το έγκλημα που επιχειρείται είναι βαρύ. Τόσο, που να οδηγεί ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και υπουργούς της κυβέρνησης, να σπεύδουν να βγάλουν την "ουρά" τους απ' έξω. Αυτό επιχείρησε να κάνει χτες και ο υπουργός Εργασίας, δηλώνοντας ότι αυτός "δε συμφωνεί" με τις ομαδικές απολύσεις που προωθούνται έξω από κάθε νομιμότητα. Δε... συμφωνεί, αλλά υπογράφει το εκτρωματικό νομοσχέδιο! Ως εδώ όμως! Από "Κηπουρούς" και χορτάσαμε και γελάσαμε αρκετά. Αυτό το θέμα δεν προσφέρεται ούτε για πλάκα, ούτε για γέλια, ούτε για φαιδρή δημαγωγία.

Τα ψέματα τελείωσαν. Εντός ολίγων ημερών το εκτρωματικό νομοσχέδιο θα 'ρθει για συζήτηση στη Βουλή. Και εκεί ο καθένας θα κληθεί να αναλάβει καθαρά και ξάστερα τις ευθύνες του. Με το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο κρίσιμο, στο καθοριστικό ζήτημα, που είναι το ίδιο το ξεπούλημα και όχι απλά οι επί μέρους όροι του ξεπουλήματος. Είναι ανάγκη να ξεκαθαρίζεται αυτό, γιατί ήδη ορισμένοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τον άθλιο ρόλο τους και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα άρχισαν να επικεντρώνουν σε τέτοια σημεία την "κριτική" τους, ώστε να διευκολύνουν μια αναδίπλωση της κυβέρνησης σε σημεία, προκειμένου να περάσει το ίδιο το ξεπούλημα.

Οι κινήσεις αυτές κάνουν εντελώς επιτακτική την ανάγκη, οι εργαζόμενοι να στηριχτούν ακόμα πιο σταθερά, ακόμα πιο αποφασιστικά στις δικές τους δυνάμεις, στην οργάνωση της δικής τους αντίστασης, στην αναζήτηση της πιο πλατιάς έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης, με σαφή στόχο: Κάτω τα χέρια από τα ναυπηγεία! Κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη οι μαζικοί φορείς (συνδικάτα, δήμοι κλπ), που έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στο επιχειρούμενο έγκλημα, να σταθούν ΤΩΡΑ στο πλευρό των υπό απόλυση εργατών του Σκαραμαγκά, με στόχο να σωθεί αυτή η μονάδα που - όπως σημειώνει σε χτεσινή του ανακοίνωση το ΚΚΕ - αφορά τη βιομηχανική βάση της χώρας. Περιθώρια άλλης αναμονής δεν υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ