Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΙΚΙΑ
Εκρηξη εξωστικών αγωγών ελέω απελευθέρωσης

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, προκύπτει ότι από την 1η Γενάρη μέχρι τις 9 Μάρτη, υποβλήθηκαν 4.900 αγωγές εξώσεων που αντιστοιχούν σε πάνω από 110 αγωγές τη μέρα

Εκρηξη εξωστικών αγωγών προκάλεσε το πρώτο στάδιο απελευθέρωσης των ενοικίων στο οποίο προχώρησε από την 1η Γενάρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε η προκάτοχός της. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε κάθε 100 εξωστικές αγωγές που κατατέθηκαν από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 9 Μάρτη μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, οι 16 αφορούσαν κατοικίες που από την 1η Γενάρη απελευθερώθηκαν λόγω 12ετίας ή 9ετίας,όπως προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΜΙΔΑ, από την 1η Γενάρη μέχρι και την 9η Μάρτη, στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκαν συνολικά 4.900 εξωστικές αγωγές.Από αυτές οι 800 (δηλαδή το 16%) αφορούν περιπτώσεις απελευθέρωσης λόγω 12ετίας ή 9ετίας! Με άλλα λόγια από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 9 Μάρτη, κάθε μέρα κατατίθονταν κατά μέσο όρο 106 εξωστικές αγωγές την ημέρα, από τις οποίες οι 17 αφορούν 12ετία ή 9ετία! Οι επιπτώσεις της εμμονής που δείχνει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή πολιτικής πλήρους απελευθέρωσης στο χώρο των ενοικίων, είναι εμφανείς. Το πρώτο μόνο στάδιο για την πλήρη απελευθέρωση των ενοικίων στο οποίο προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου, έδωσε το "πράσινο φως" σε κάθε είδους μεγαλοϊδιοκτήτες να εκδηλώσουν τις κερδοσκοπικές τους διαθέσεις, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες ενοικιαστών να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στο δρόμο. Είναι πασιφανές βέβαια σε τι κατάσταση θα οδηγήσει η πλήρης απελευθέρωση στο χώρο των ενοικίων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβρη του 1996.

Είναι σαφές από τα παραπάνω ότι η έξαρση της κερδοσκοπίας που σημειώνεται σε κάθε βήμα που γίνεται προς την απελευθέρωση, δεν αναιρείται από το γεγονός ότι πολλές (η πλειοψηφία ίσως) των εξωστικών αγωγών που κατατίθενται αφορούν περιπτώσεις δυστροπίας των ενοικιαστών στην καταβολή του μισθώματος. Οπως υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ, κατά το διάστημα 1 έως 9 Μάρτη, επί συνόλου κατατεθεισών αγωγών 416,οι 318 αφορούσαν δυστροπίες των ενοικιαστών στην καταβολή του μισθώματος, ενώ οι 59 αφορούσαν απελευθερωμένες κατοικίες λόγω 12ετίας ή 9ετίας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί, ότι συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεκινήσει μεταξύ εκπροσώπων ιδιοκτητών και ενοικιαστών, στις εκτιμήσεις τους για τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πολιτική της απελευθέρωσης στο συγκεκριμένο χώρο. Οι μεν ιδιοκτήτες, υποστηρίζουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία (; ), οι δε ενοικιαστές ότι σημειώθηκε θεαματική αύξηση των μισθωτικών αγωγών μετά την εφαρμογή του νόμου που προώθησε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ