Τρίτη 14 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση

Σημαντική επιτυχία σημείωσε η προχτεσινή συγκέντρωση των ΕΒΕ Λάρισας, που αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους την Πέμπτη και την Παρασκευή

H απόγνωση των ΕΒΕ της Λάρισας, που βλέπουν τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους να οδηγούνται στο κλείσιμο και η αγανάκτησή τους για τη νέα ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης στο εισόδημά τους με το νόμο των "αντικειμενικών κριτηρίων" εκφράστηκαν με την έκρηξη οργής στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή. Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε να κλείσουν για δύο μέρες - την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή - όλα τα μαγαζιά και οι βιοτεχνίες του νομού,ενώ η πρόταση της ΣΕΑ ήταν για μία μέρα και συνέχιση του αγώνα με πιο δυναμικές μορφές μέχρι τελικής δικαίωσης.

Ηταν μια συγκέντρωση πρωτοφανής σε όγκο και αγωνιστική διάθεση. "Αν δεν κλείσουν όλα τώρα, θα μας τα κλείσουν όλα μετά", φώναξε χαρακτηριστικά ένας από τους συγκεντρωμένους. Οι ΕΒΕ της Λάρισας έδειξαν ότι έχουν πλήρως κατανοήσει πως υπαίτιοι για την όξυνση των προβλημάτων τους είναι οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία, η ΕΕ και οι πολυεθνικές, που - όλοι μαζί - επιχειρούν τον αφανισμό των ΜΜΕ στη χώρα μας.

Εκφράζοντας την αντίδρασή τους, για τις συνέπειες που είχε η γαλαζοπράσινη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, μέμφθηκαν τη δημαγωγική στάση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματοβιοτέχνες Λάρισας αντέδρασαν έντονα στη δημαγωγία του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κατσαρού,όταν ανέβηκε στο βήμα να χαιρετήσει, φωνάζοντας "αίσχος". Ακόμα πιο έντονη ήταν η αντίδρασή τους και οι αποδοκιμασίες όταν ο Γ. Αδαμόπουλος,υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας από το βήμα επιχείρησε προκλητικά να δικαιολογήσει την κυβερνητική πολιτική.Αντίθετα, καταχειροκροτήθηκε ο χαιρετισμός του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου,ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των ΕΒΕ.

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα"

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του Δ. Πέτση,αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ. Στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα του Δ. Καψάλη,προέδρου της ΕΣΕΕ. Στις ομιλίες τους ο Γ. Κραχτόπουλος,πρόεδρος τους Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ο Δ. Γιαννούκας,πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λάρισας και ο Χρ. Σακελλαρίου,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, αναφέρθηκαν στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα των ΕΒΕ και τόνισαν ότι ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωσή τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των ΟΕΒΕ Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία προς τη Νομαρχία. Εκεί, αντιπροσωπεία της ΣΕΑ, συνοδευόμενη από τον Αντ. Σκυλλάκο,συναντήθηκε με το νομάρχη Λάρισας Γ. Φλώρο,ο οποίος δήλωσε ότι "τα αιτήματα είναι δίκαια" και "θα τα μεταφέρει στην κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ