Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέες φορομπηχτικές μεθοδεύσεις σε βάρος των μικροκαταθετών

Την ενσωμάτωση των τόκων των καταθέσεων στο φορολογητέο εισόδημα μεθοδεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας ουσιαστικά στην ακαριαία πρόσθετη αφαίμαξη των εισοδημάτων των εργαζομένων, των πλατιών λαϊκών μαζών- μικροκαταθετών! Παράλληλα, το μέτρο αυτό, σε τελική ανάλυση, δεν πρόκειται να πλήξει τους μεγαλοεισοδηματίες, οι οποίοι... έχουν "τρόπους" να τοποθετήσουν αλλού τα "εισοδήματά" τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις θα γίνουν μέσω των "προτάσεων" της επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για τη δήθεν επανεξέταση του "συνόλου" των φοροαπαλλαγών, ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - υλοποιώντας στο ακέραιο τις επιταγές της ΕΕ και της Συνθήκης του Μάαστριχτ - στοχεύει στην κατάργηση των απαλλαγών εκείνων που μειώνουν το φορολογητέο εισόδημα των εργαζομένων και συνταξιούχων, αφήνοντας στο απυρόβλητο τις δεκάδες φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλωστε αυτές οι φοροαπαλλαγές νομιμοποίησης της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου δεν"εμπίπτουν" στις αρμοδιότητες της επιτροπής.

Η επιτροπή συνεδρίασε χτες για πρώτη φορά και, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλου,θα ολοκληρώσει το έργο της σε δυο περίπου μήνες. Το "πόρισμα" στη συνέχεια θα συζητηθεί στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και οι αποφάσεις που θα πάρει η κυβέρνηση θα ισχύσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ