Κυριακή 12 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ευκαιρία για Ολυμπιακό

Υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον Αθηναϊκό ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές της εξόδου στο ΟΥΕΦΑ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) δίνουν δύσκολους εκτός έδρας αγώνες

Στο Καυτατζόγλειο είναι στραμμένα τα βλέμματα των φιλάθλων στο πρωτάθλημα της Α εθνικής στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής. Στη συμπρωτεύουσα λοιπόν ο Ηρακλής υποδέχεται την ΑΕΚ, σε έναν αγώνα με εξαιρετικό βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού και οι δυο ομάδες διεκδικούν την έξοδό τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός λογικά θα έχει ένα ευχάριστο απόγευμα κόντρα στην ουραγό Καβάλα, ενώ την ίδια ώρα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του κακού του "δαίμονα" Αθηναϊκού. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της σημερινής αγωνιστικής:

Στο Καυτατζόγλειο η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να υπερασπίσει την καλή της παράδοση κόντρα στο Ηρακλή. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του διεθνούς τερματοφύλακα Ηλία Ατματζίδη που είναι τραυματίας. Ακόμη θα προστατεύσει τους Σαμπανάτζοβιτς, Σαβέβσκι, Κασάπη ενόψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Εδεσσαϊκό την ερχόμενη Τετάρτη. Πιθανή 11άδα: Βασίλης Καραγιάννης, Βάιος Καραγιάννης, Κοπιτσής, Μανωλάς, Βλάχος, Παπαδόπουλος, Κωστής, Κετσπάγια, Τσάρτας, Σαραβάκος, Σταματής.

Στο στρατόπεδο του Γηραιού επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία για την έκβαση του ματς. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Ντούσαν Μιτόσεβιτς: "Σεβόμαστε την ΑΕΚ όμως δεν τη φοβόμαστε. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αν αγωνιστούμε με πάθος και μυαλό μπορούμε να πάρουμε τη νίκη". Διαιτητής θα είναι ο κ. Βέλλιος.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Καβάλα και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αναμένεται να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες. Πιθανή 11άδα για τους "πράσινους": Βάντσικ, Αποστολάκης, Καπουράνης, Κολιτσιδάκης, Καλιτζάκης, Ουζουνίδης, Μαραγκός, Λαγωνικάκης, Βαζέχα, Δώνης, Χριστοδούλου ή Μπορέλι. Διαιτητής θα είναι ο κ. Αστερής.

Στο στάδιο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός επιζητά αποκλειστικά τους βαθμούς της νίκης για να είναι σε τροχιά Ευρώπης. Ο Τάις Λίμπρεχτς αναφερόμενος στο ματς είπε: "Πρέπει να αγωνιστούμε σοβαρά και πειθαρχημένα σε όλο τον αγώνα. Δεν αρκεί μόνο ένα καλό ξεκίνημα. Χρειάζεται να αποκτήσουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας". Στον αγωνιστικό τομέα απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Πασσαλής. Αμανατίδης. Πιθανή σύνθεση για τους ερυθρόλευκους: Στρακόσια, Καραταφιδης, Παχατουρίδης, Νταμπίζας, Τσαλουχίδης, Αλεξανδρής, Καλατζής, Ιβιτς, Καραπιάλης, Μπατίστα, Μαρινάκης ή Γκώνιας. Διαιτητής θα είναι ο κ. Μαζαράκης.

Αγώνας ζωής ή θανάτου ο σημερινός για τον Λεβαδειακό που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Είναι το ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας της Βοιωτίας για τον Νίκο Κόβη που δήλωσε: "Είναι ένα κρίσιμο ματς κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο ώστε να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης". Διαιτητής θα είναι ο κ. Νικάκης.

Συνοικιακό ντέρμπι έχουμε στη Νεάπολη όπου ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο. Η νίκη για το συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν είναι μονόδρομος, ενώ για τους κυανέρυθρους και η ισοπαλία είναι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Διαιτητής θα είναι ο κ. Παπαδόπουλος.

Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Δόξα Δράμας που παλεύει για τη σωτηρία της. Διαιτητής θα είναι ο κ. Χατζής.

Στην Εδεσσα η τοπική ομάδα υποδέχεται την Αγροτική Λάρισα που την έχει μόνιμο... πελάτη σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Διαιτητής θα είναι ο κ. Γιαννόπουλος.

Τέλος, στην Ξάνθη η Σκόντα θα κοντραριστεί με τον Εθνικό. Ο αγώνας έχει ενδιαφέρον μόνο για τους Πειραιώτες που θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η ομάδα της Θράκης θα είναι αδιάφορη. Το απέδειξε άλλωστε και στη Δράμα. Διαιτητής θα είναι ο κ. Βασιλάκης.

Ολοι οι αγώνες αρχίζουν στις 3.45μμ

Η βαθμολογία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ