Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑ
4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια

Με 4ωρη στάση εργασίας (7.30 π.μ. - 11.30 π.μ.) και συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συνδικαλιστές, στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην "ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης", που, όπως καταγγέλλουν, επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση γίνεται για συμπαράσταση προς τους προέδρους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Β. Αλεβιζόπουλο και του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων ΥΠΑ, Σωτ. Ζαργαβατσάκη,που έχουν κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή. Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για "ηθική αυτουργία σε βαθμό κακουργήματος", στο αδίκημα που φέρεται ότι διέπραξε ο ηλεκτρολόγος Νεόφ. Αργυρίου,στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ, τον περασμένο Δεκέμβρη.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΠΑ, με ομόφωνο ψήφισμα, καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, που εκφράζεται με την ποινική δίωξη των δυο συνδικαλιστών, επισημαίνοντας ότι οι Αλεβιζόπουλος και Ζαργαβατσάκης, υλοποίησαν συλλογικές αποφάσεις της ΟΣΥΠΑ και υπερασπίστηκαν με τη 48ωρη απεργία το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αεροδρομίου των Σπάτων, ώστε να γίνει 100% κρατικό. Επίσης, καταδικάζει "τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης" και δηλώνει κατηγορηματικά, "ότι σε περίπτωση προφυλάκισης των συνδικαλιστών, θα κηρυχτεί απεργία διαρκείας".

Ο γενικός γραμματέας της ΟΣΥΠΑ, Γ. Ρώτας,με δήλωσή του στο "Ρ", επισημαίνει ότι το θέμα είναι πολιτικό και ότι οι ευθύνες για το "σκάνδαλο του αεροδρομίου των Σπάτων", για την επιχειρούμενη διάσπαση της ΥΠΑ, αλλά και για την "όψιμη ποινική δίωξη των δυο συνδικαλιστών", βαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση. Ο Γ. Ρώτας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι "ο ηθικός αυτουργός" για όλα τα παραπάνω και ότι ο διοικητής της ΥΠΑ, Φ. Μακέδος,και οι συνεργάτες του, είναι απλώς τα εκτελεστικά όργανα. Τονίζει επίσης ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις εκπορεύονται από τους κύκλους των μεγάλων συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και τους ντόπιους και εντάσσονται στη φιλοσοφία των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και του "ουάν σοπ στοπ" (ένα μαγαζί στάση, δηλαδή, υπηρεσίες συνολικής εξυπηρέτησης), καθώς και στην απόλυτη εξουδετέρωση του συνδικαλιστικού κινήματος, φυσικά του "ενοχλητικού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ