Τετάρτη 22 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η ευκαιρία του Δαβίδ

Ο Εδεσσαϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ και αισιοδοξεί να ανατρέψει το 0-1. Ματς αγγαρεία στο ΟΑΚΑ, ΠΑΟ - Καβάλας

Κύπελλο Ελλάδας - πράξη δεύτερη, σήμερα, με τους αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης. Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει αναμφίβολα στην Εδεσσα, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ που έχει στις... αποσκευές της το εύθραυστο 1-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός που πέρασε νικηφόρα (1-0) μέσα από την Καβάλα έχει ήδη το μυαλό του στον τελικό. Ας δούμε τα τελευταία νέα από τα αντίπαλα στρατόπεδα:

Στην Εδεσσα η ΑΕΚ είναι αποφασισμένη όχι να διαφυλάξει το υπέρ της γκολ, αλλά να πάρει τη νίκη. Οι δηλώσεις του Σταύρου Διαμαντόπουλου έχουν πεισμώσει τους παίκτες της Ενωσης. Χαρακτηριστικές, άλλωστε, είναι οι δηλώσεις του Μιχάλη Βλάχου: "Στην Εδεσσα πάμε με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Είμαστε καλύτεροι από όλες τις πλευρές και αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο". Στον αγωνιστικό τομέα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, επιστρέφουν όμως οι Κασάπης, Βλάχος που εξέτισαν την ποινή τους. Τη θέση του Μαυροβούνιου μέσου διεκδικούν επί ίσοις όροις οι Σταματής, Κωστένογλου. Πιθανή 11άδα για την ΑΕΚ: Ατματζίδης, Καραγιάννης, Κοπιτσής, Μανωλάς, Βλάχος, Σταματής ή Κωστένογλου, Σαραβάκος, Κασάπης, Σαβέβσκι, Κωστής, Κετσπάγια.

Στον Εδεσσαϊκό ο Σταύρος Διαμαντόπουλος είναι αισιόδοξος: "Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να πάμε στον τελικό. Ασφαλώς η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα, όμως, και εμείς είμαστε διψασμένοι για διάκριση". Ο Μακεδόνας τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Θεοδωρίδη, Κότσυφα, Μπέντα, επανέρχονται όμως, οι Καστανιώτης, Αλεξανδρίδης. Η συμμετοχή του Κρίστο Κόλεφ θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 3.15μμ

ΠΑΟ: "Ξεκούραση" για τρεις

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός δίνει αγώνα - αγγαρεία, όμως, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του: "Ολους τους αντιπάλους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα. Είναι ένα ματς κόντρα σε μια ομάδα που σχεδόν έχει υποβιβαστεί. Στα δυο πρόσφατα παιχνίδια που δώσαμε κερδίσαμε, αλλά οι αντίπαλοί μας άφησαν καλές εντυπώσεις. Πάντως το 3-2 στο πρωτάθλημα θα μπορούσε να ήταν... 10-2!".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα, ο Ρότσα σκέφτεται να κρατήσει στον πάγκο τρεις βασικούς παίκτες που έχουν οριακό αριθμό καρτών, ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Πρόκειται για τους Καλιτζάκη, Χριστοδούλου (από 8 κάρτες) και Δώνη που έχει 5. Εκτός θα είναι και ο τιμωρημένος Νίκος Νιόπλιας. Πιθανή 11άδα: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καπουράνης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι, Μάρκος, Μαραγκός, Βαζέχα.

Στην Καβάλα ο Χρήστος Τερζανίδης μίλησε για απόκτηση εμπειριών: "Σίγουρα το ματς αυτό αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες, αφού θα βρεθούν κόντρα στην καλύτερη ομάδα της χώρας. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό".

Απόντες θα είναι οι τραυματίες Καρασαββίδης, Αθανασιάδης, Μίιτς, Νάτσεφ. Αντίθετα, επανέρχεται στο χώρο της επίθεσης ο Βούλγαρος Πραματάροφ. Ωρα έναρξης 2.45μμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ