Πέμπτη 30 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερωτικοί και παράνομοι

Η πείνα, η δυστυχία, η ανεργία στην Αμερική του Κραχ κάνουν πολλούς να επαναστατήσουν, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να περάσουν στην παρανομία. Στην ταινία "Μπόνι και Κλάιντ", που προβάλλεται από το STAR στις 22.00, θα ζήσουμε ώρες έντασης, ερωτισμού και βίας. Ενα ζευγάρι αμφιλεγόμενο, που έδρασε στη δεκαετία του '30 θα μας κρατήσει συντροφιά απόψε. Οι δύο νέοι, η Μπόνι και ο Κλάιντ, εξεγείρονται ενάντια στο σύστημα με τρόπο προσωπικό, με τρόπο που δε θα έβρισκε σύμφωνο κανένα συνειδητοποιημένο άνθρωπο. Αξίζει να δει κανείς την ταινία, ίσως διότι ο σκηνοθέτης Αρθουρ Πεν ωραιοποίησε την ιστορία και την έκανε να μοιάζει με λαϊκή μπαλάντα. Στους ομώνυμους ρόλους, η Φέι Νταναγουέι και ο Γουόρεν Μπίτι.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 22.40 "Ωρες αγωνίας" του Μάικλ Τσιμίνο.

Πρόκειται για ριμέικ της κλασικής ταινίας του Γουίλιαμ Γουάιλερ, που αφηγείται την ιστορία ενός κατάδικου που δραπετεύει από τη φυλακή με τη βοήθεια μιας γυναίκας. Ο φυγάς θα βρει καταφύγιο σε ένα απομονωμένο σπίτι αστών που βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού. Η αστική συνείδηση θα συσπειρώσει τη διαλυμένη οικογένεια μπροστά στους "εισβολείς".

Από την ΕΤ-2 στις 23.00 "Ιστορία αγοριών και κοριτσιών" του Πούπι Αβάτι. Ενα σημαντικός, άγνωστος όμως, στην Ελλάδα, σκηνοθέτης υπογράφει την ταινία που μελετά χαρακτήρες και σχολιάζει την ιταλική κοινωνία. Δυο νέοι αρραβωνιάζονται. Βρισκόμαστε στα 1936, ο φασισμός βασιλεύει. Ο αρραβώνας γίνεται. Τριάντα καλεσμένοι αποτελούν τους δυο διαφορετικούς κόσμους, που θα συναντηθούν για λίγο, αλλά θα αφήσουν ο ένας τα ίχνη του στον άλλον!

Από το SEVEN X στις 23.30 "Εγκλημα" του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αστυνομικά θρίλερ του σκηνοθέτη, γυρισμένο το 1930. Μια καλλιτέχνιδα τσίρκου κατηγορείται για φόνο και καταδικάζεται σε θάνατο. Ενας από τους ενόρκους, που έχει πειστεί για την αθωότητά της, θα ερευνήσει την υπόθεση και θα ανακαλύψει τον πραγματικό δράστη του εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ