Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Διπλή "αυτοκτονία"

Οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών δεν μπόρεσαν να προκριθούν στους ημιτελικούς αν και είχαν το "όνειρο" στα χέρια τους

ΣΕΒΙΛΛΗ (Του απεσταλμένου μας Γιάννη ΤΖΟΥΣΤΑ).-

Διπλή αποτυχία χτες για τις Εθνικές ομάδες πόλο των ανδρών και των γυναικών που δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν την πρόκριση για την οκτάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ανδρες: Ελλάδα - Κροατία 5 - 4

Στα μισά έμεινε τελικά η προσπάθεια της Εθνικής μας για πρόκριση στους ημιτελικούς, αφού οι παίκτες του Κούλη Ιωσηφίδη αν και προσπάθησαν απέναντι σε μια ισχυρή Κροατία τελικά δεν τα κατάφεραν.

Το εθνικό μας συγκρότημα αν και βρέθηκε να χάνει με 2 - 0 εντούτοις στην τρίτη περίοδο βελτίωσε σημαντικά την άμυνά του και με γρήγορες επιθέσεις κατάφερε να προηγηθεί με 4 - 2.

Ομως δυο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του εφταλέπτου οι Κροάτες με ένα γκολ του Μπάρατς κατάφερε να μειώσουν σε 4 - 3.

Στην τελευταία περίοδο οι Κροάτες κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους που ήθελαν στην ελληνική άμυνα και να πάρουν τελικά την πολυπόθητη νίκη. Αντίθετα, μετά την ισοφάριση του σκορ οι διεθνείς παρουσιάστηκαν αγχωμένοι επιθετικά.

Τα εφτάλεπτα του αγώνα ήταν: 0 - 2, 1 - 0, 3 - 1, 2 - 0.

Τα γκολ για την Εθνική μας πέτυχαν: Καϊάφας 1, Αφρουδάκης 1, Μάζης 1, Θωμάκος 1. Σημειώνεται ότι η εθνική μας έχει σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία του Ιταλού Αγιολόρο.

Γυναίκες: Ελλάδα - Ισπανία 7 - 6 (κ.α. 5 - 5)

Με την μπουκιά στο στόμα έμεινε η Εθνική γυναικών που μέσα σε μια καυτή ατμόσφαιρα έχασε από την οικοδέσποινα Ισπανία χάρις σε ένα καθοριστικό λάθος του ελληνικού πάγκου.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν το τέλος της παράτασης και ενώ η Εθνική μας προηγούνταν με 6 - 5 ρίχτηκε στον αγώνα η Κοζομπόλη η οποία είχε ήδη τρεις αποβολές. Ετσι η ισπανική ομάδα εκτέλεσε πέναλτι για αντικανονική συμμετοχή παίκτριας (όπως ορίζει ο κανονισμός) και ισοφάρισε τον αγώνα σε 6 - 6. Στη διαδικασία του ξαφνικού θανάτου οι ισπανίδες παίκτριες πιο τυχερές κατάφεραν να σημειώσουν το χρυσό γκολ που τους έδωσε την πρόκριση.

Τα γκολ για την Εθνική μας ομάδα σημείωσαν: Κοζομπόλη 2, Καραγιάννη 2, Μωραϊτίδου 1, Βάσσου 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ