Κυριακή 30 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Κακόβουλες επιλογές

Στα 30 χρόνια παραμονής μου στην ΕΣΣΔ, δεν είδα τις αθλιότητες που παρουσιάζει ο Ρώσος σκηνοθέτης Β. Κανιέφσκι στις ταινίες του "Μην κινηθείς γιατί πέθανες" και "Μια ανεξάρτητη ζωή", που "επέλεξε" να μας παρουσιάσει η ΕΤ - 2 στις 9 και 16 Μάρτη.

Ο Β. Κανιέφσκι, γεννημένος και μεγαλωμένος στην ΕΣΣΔ, σπούδασε με χρήματα του σοβιετικού λαού. Τώρα σαν πρώην "Σοβιετικός καλλιτέχνης" νομίζει ότι μπορεί να σερβίρει στους "αφελείς" Δυτικούς τηλεθεατές ό,τι θέλει. Και το χειρότερο, προκειμένου να ταπεινώσει την πατρίδα του, καταφεύγει στη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση, ξέροντας ακόμα και το δράμα (1992) που ζει από τότε ο λαός του, μετά την ανατροπή της ΕΣΣΔ.

Αλήθεια, τι θα έλεγε τώρα ο Κανιέφσκι και οι όμοιοί του, όταν στη σημερινή Ρωσία η θνησιμότητα απειλεί με αφανισμό ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά έθνη του κόσμου, το ρωσικό; Σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού Τύπου, το 1992, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, πέθαναν 205.000 χιλιάδες άτομα περισσότερα απ' ό,τι γεννήθηκαν, το 1993 ο αριθμός αυτός έφτασε το 1 εκατομμύριο, ενώ το 1994 το ξεπέρασε. Απ' αυτούς οι 32.000 χιλιάδες άτομα (δυο φορές περισσότεροι απ' ό,τι στα 10 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν) ήταν δολοφονημένοι από το κοινό έγκλημα και τη ρωσική μαφία. Οσον αφορά δε, τα θύματα της Τσετσενίας πόσα είναι, αυτά... δεν τα καταμέτρησε κανείς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ

Θεσσαλονίκη

(πρώην μέλος της σύνταξης της εφημερίδας

"ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" στην Τασκένδη)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ