Τρίτη 4 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΟΤΕ: Κοινή σύσκεψη όλων των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων των Νομών Δράμας - Εβρου - Καβάλας - Ξάνθης - Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί στη Νομαρχία Ροδόπης, προκειμένου οι παραπάνω φορείς να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, την προοπτική τους, να ανταλλαγούν απόψεις, να εκφραστούν παράπονα και να τεθούν προτάσεις. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΟΤΕ, η παραπάνω σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στις 8 Απρίλη 1995 στην Τηλεπικοινωνιακή Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο πρόεδρος του ΟΤΕ, καθηγητής Στ. Μπαμπανάσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του κοινοτικού προγράμματος MEDPARTENARIAT MAROG 1995 που θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Μάη 1995 στο Μαρακές του Μαρόκου, πραγματοποιεί την Πέμπτη 13 Απρίλη 1995 το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείας Ελλάδας. Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μικρομεσαίων επιχειρήσεων χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αντίστοιχες επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Την κυβερνητική πολιτική για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων θα αναπτύξει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Ανθόπουλος κατά τη διάρκεια του ελληνοαμερικανικού επιχειρηματικού συμβουλίου που γίνεται στην Ουάσιγκτον στις 6 και 7 Απρίλη.Στο συμβούλιο, όπου μετέχουν Ελληνες και Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, θα συζητηθούν οι δυνατότητες ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την οικονομική διείσδυση στη Βαλκανική, στην Ανατολική Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας θα συναντηθεί με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και θα κηρύξει την έναρξη της ελληνοαμερικανικής έκθεσης "Ερμής '95" στη Ν. Υόρκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Εκδήλωση με θέμα: "Η διακυβερνητική διάσκεψη 1996: προβλήματα και προοπτικές" διοργανώνει το μεταπτυχιακό τμήμα του "Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών", την Τετάρτη 12 Απρίλη 1995 στις 7 μ.μ. στο νέο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Στο 23% μειώνει για την τρέχουσα εβδομάδα το Βασικό Επιτόκιο Επιχειρηματικής Πίστης,η ΧΙΟSΒΑΝΚ, ενώ διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο του λογαριασμού καταθέσεων Χios Αλμα.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για τις ΜΜΕ και η συνεργασία σε προγράμματα εθνικά και κοινοτικά των χωρών - μελών, ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν στη β Γενική Συνέλευση του Βαλκανικού Κέντρου για τις ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, υπό την προεδρία του ΕΟΜΜΕΧ και συμμετείχαν αποστολές από Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Δημοκρατία της Ρωσίας, καθώς και επίσημος εκπρόσωπος του ΟΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ