Πέμπτη 20 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλίμα έντασης καλλιεργούν οι "υπερπατριώτες"

Σε αγαστή, έστω και άτυπη, συνεργασία κύκλοι πατριδοκαπήλων σε Αθήνα και Αγκυρα συνεχίζουν να υποθάλπουν και να καλλιεργούν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη, "άγνωστοι" διέρρηξαν το σπίτι του Ελληνα ανταποκριτή Αλκη Κούρκουλα και ερεύνησαν το χώρο. Στην Αθήνα, η φασιστική φυλλάδα "Στόχος",επωφελούμενη την ανεξήγητη άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να καταδικάσει πολιτικά την προβοκατόρικη τακτική που ακολουθεί, προχώρησε στη δημοσίευση των φωτογραφιών δύο Τούρκων αξιωματικών διαπιστευμένων στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι έχουν αναλάβει κατασκοπευτική δράση. Το εν λόγω δημοσίευμα αποκτά ιδιαίτερη διάσταση, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν ο "Στόχος" είχε δημοσιεύσει τα ονόματα και τις διευθύνσεις διπλωματικών υπαλλήλων της τουρκικής πρεσβείας, καλώντας "κάποιους" να σταματήσουν την υπονομευτική για τα ελληνικά συμφέροντα δράση τους. Ακολούθησε η δολοφονία του γραμματέα της τουρκικής πρεσβείας το περασμένο καλοκαίρι από την "17 Ν"...

Ο Ε. Βενιζέλος,απαντώντας χτες σε ερωτήσεις για το δημοσίευμα του "Στόχου", υποστήριξε ότι αποτελεί θέμα της δικαιοσύνης και ότι "την κυβέρνηση δεν την ανησυχούν δημοσιεύματα, ακραίες ενέργειες, ακραίες αντιλήψεις, οι οποίες έχουν εξαιρετικά περιορισμένη έκταση και διάχυση στην Ελλάδα. Την κυβέρνηση την ανησυχούν οι πράξεις, οι οποίες μπορεί να εκθέσουν τη χώρα". Για το θέμα της διάρρηξης του σπιτιού του Ελληνα ανταποκριτή στην Κωνσταντινούπολη Α. Κούρκουλα, ο Ε. Βενιζέλος εξέφρασε "τη λύπη του για το συμβάν και τη βεβαιότητα ότι οι τουρκικές αρχές θα θελήσουν να το αποσαφηνίσουν πλήρως".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ