Κυριακή 2 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Συναινετική "εντιμότητα"...

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη"

Μέσα σ' ένα μήνα, μετά τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Εβερτ (που δεν έμεινε ευχαριστημένος για το '89) και ο αντιπρόεδρος κ. Βαρβιτσιώτης έκανε σχετικές δηλώσεις. Μάλιστα αυτές είχαν συγκεκριμένο και νουθεσιακό περιεχόμενο: "Ο πρωθυπουργός (όχι υπουργός - οι ή απλοί πολίτες) δεν πρέπει να παραπέμπεται με απλές ενδείξεις (ούτε με αποχρώσες) αλλά με πλήρεις αποδείξεις". Σε ερώτηση δημοσιογράφου: "Εσείς γιατί ψηφίσατε την παραπομπή του;", απάντησε ότι "ήταν θέμα κομματικής πειθαρχίας" δίνοντας την εντύπωση, τουλάχιστον σε μένα, ότι οι αποφάσεις του κόμματός του παίρνονται από Εναν και μάλιστα με "βούρδουλα" και όχι ότι διαμορφώνονται απ' τον καθένα και απ' όλους μαζί μέσα στα κομματικά όργανα.

Αντιπαρερχόμενος το γεγονός ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης ήταν από εκείνα τα κορυφαία και άτεγκτα στελέχη που διακήρυτταν σε όλους τους τόνους την "κάθαρση" του πολιτικού βίου, αναρωτιέμαι αν υπάρχει για τον ίδιο αξιοπιστία τόση όση δεν έβρισκε καθημερινά στους αντιπάλους του "σοσιαλιστές"...

Οσο για την ανισότητα των πολιτών έναντι του νόμου, που υπαινίχθηκα παραπάνω για τον κ. Βαρβιτσιώτη, δε με εκπλήσσει καθόλου, γιατί θυμήθηκα - πέραν των άλλων - κάτι παλιές δηλώσεις του, ως υπουργού Παιδείας, περί υπάρξεως καλών (προνομιούχων) και κακών σχολείων.

Συναινετικό κλίμα, λοιπόν, για όλες τις ανάγκες. Ακόμα και για την "εντιμότητα" ως "προσόν"... Δε μιλάμε για τους 2 σημερινούς (ή του παρελθόντος) υποψήφιους Προέδρους Δημοκρατίας.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ