Τετάρτη 5 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Μόνη παρηγοριά το ΚΚΕ

Προς τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Πολιτική Ανοιξη - ΚΚΕ απευθύνεται ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΣΧΟΣ από την Αθήνα, έφεδρος υπολ/γός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανάπηρος ΕΑ. "... Η Πατρίδα μας - γράφει - βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της ιστορίας της. Η εξωτερική πολιτική της δημιούργησε άμεσο κίνδυνο για την Εθνική Ανεξαρτησία.

Η εσωτερική πολιτική με την καταστροφή κάθε πλουτοπαραγωγικού ιστού της χώρας έχει σαν αποτέλεσμα το 50% των εργαζομένων να ζουν στη μιζέρια. Η ανεργία καλπάζει, ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες. Οργιάζουν οι ρουσφετολογικές προσλήψεις, προκειμένου να κρατάνε σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Ξεπουλιούνται οι δημόσιες επιχειρήσεις, που προσφέρουν κέρδη τεράστια στο Δημόσιο, όπως τα Ναυπηγεία κ. ά. Ιδιωτικοποιείται ο πολιτισμός σε μεγαλοεκδότες κατόχους ΜΜΕ. Πολλές περιοχές της χώρας μας ξεπουλιούνται σε πολυεθνικές εταιρίες. Μνημεία ιστορικά καταστρέφονται. Τα ΜΜΕ, ιδίως τα ηλεκτρονικά, έχουν εξαχρειωθεί... Οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται σαν γενίτσαροι, όπως έγινε πρόσφατα με την επίθεση στους συνταξιούχους. Η πολιτική ζωή έχει εκχυδαϊστεί. Οπως γνωρίζετε οι Γερμανοί μετά την ήττα τους στον πόλεμο ήταν υποχρεωμένοι να πληρώσουν, βάσει της σχετικής Συνθήκης, τις πολεμικές επανορθώσεις και το ονόμασαν δάνειο που θα το εξοφλούσαν. Μέχρι το 1990 ηρνούντο να πληρώσουν, με τη δικαιολογία ότι υπήρχαν δυο γερμανικά κράτη. Τώρα πλέον αυτή η δικαιολογία δεν ισχύει και κατά τον καθηγητή κ. Αγγελόπουλο το ποσό ανέρχεται, με επιτόκιο μόλις 3%, σε 55 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ πολλές φορές έχει θέσει το θέμα της αποζημίωσης, ρωτώντας γιατί η Κυβέρνηση δε διεκδικεί την πληρωμή αυτής της οφειλής".

Ο επιστολογράφος μας τέλος, καλεί τους βουλευτές να προασπίσουν τα συμφέροντα του έθνους και του λαού και όχι να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. ".. τα κόμματά σας σας έχουν καταντήσει σε εκτελεστικά όργανα του υπερκράτους των Βρυξελλών, καθώς και σεις οι ίδιοι είσθε συνυπεύθυνοι εφόσον υπογράψατε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο. Οι θέσεις του ΚΚΕ για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική έχουν πλήρως επαληθευτεί, ώστε το ΚΚΕ να είναι η μόνη παρηγοριά του λαού μας, τόσο για την Εθνική Ανεξαρτησία όσο και για τη δυνατότητα της στοιχειώδους οικονομικής επιβίωσής του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ