Παρασκευή 7 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Απο τη δράση των Παραρτημάτων

Συνεχίζονται να στέλνονται ψηφίσματα διαμαρτυρίας των παραρτημάτων, που εγκρίθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις τους, με τις γνωστές θέσεις και αιτήματα των αντιστασιακών, που ήδη έχουμε δημοσιεύσει.

- ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Ζητούν επίσης την ανέγερση μνημείων της ΕΑ και ανδριάντες των αρχηγών του ΕΛΑΣ Στ. Σαράφη και Α. Βελουχιώτη.

- ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Ζητούν ειδικά για το χώρο του Γαλατσίου, παραχώρηση από το δήμο μερικών τετραγωνικών μέτρων στο πάρκο της συμβολής Αγ. Γλυκερίας και Πρωτοπαπαδάκη, για ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης.

- ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Επίσης ζητούν να καθιερωθεί Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και να γιορτάζεται πανελλαδικά σαν Εθνική Εορτή. Σαν μια τέτοια, προτείνεται η 9η του Μάη, που είναι συμβολική για τη συντριβή του φασισμού.

Το ίδιο περιεχόμενο αιτημάτων είχαν τα παρ/ματα:

- ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΗΣ: Τέλος, όλα τα παραρτήματα στα ψηφίσματα καταδικάζουν τη γενοκτονία του κουρδικού λαού από τους Τούρκους σοβινιστές, με την υψηλή προστασία των Αμερικάνων και Ευρωπαίων.

Επίσης τα Παραρτήματα Νομού ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, σε υπόμνημα διαμαρτυρίας τους προς τον πρωθυπουργό, αρχηγούς κομμάτων και άλλους αρμόδιους ασχολούνται με το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ