Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
Διαμαρτυρίες για το νομοσχέδιο

Η ΠΕΑΤΑΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΤΑΘ (Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών, Τραυματιών, Αναπήρων, Θυμάτων 1944 - 1967) διαμαρτύρεται εντονότατα για την ασυνέπεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της συνταξιοδότησης των αναπήρων και θυμάτων του εμφυλίου πολέμου. Σε συνεδρίασή του στις 7/4 διαπιστώνει πως με τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του γίνεται φανερό ότι το πρόβλημα της χορήγησης πολεμικής σύνταξης στις χιλιάδες αναπήρους και τα θύματα του εμφυλίου διαγράφηκε πλέον και από τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Γίνεται καταφανής η αναλγησία των κυβερνώντων, η σκόπιμη κωλυσιεργία και η αντιπάθεια με την οποία τους αντιμετωπίζουν ως τώρα οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα συνεχή "ΘΑ" του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά το σχέδιο νόμου και τις προθεσμίες της δήθεν προβλεπόμενης λύσης του ζητήματος δεν ήταν παρά εμπαιγμός και εκδήλωση πολιτικής αγυρτείας.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η μισαλλοδοξία φτάνει ως το σημείο να μη δίνουν ταυτότητα αναπήρου πολέμου ακόμα και στους ανάπηρους του εμφυλίου που το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους χορήγησε πολεμική σύνταξη με βάση το ν. 1863/89, που οι ίδιοι ψήφισαν, οι ίδιοι και καταστρατηγούν.

Το ΔΣ, απηχώντας την οργή και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των αδικουμένων αγωνιστών αναπήρων και θυμάτων του εμφυλίου, αποκαλύπτει την απάνθρωπη και μισαλλόδοξη μεταχείρισή τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Καλεί όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του εμφυλίου πολέμου να συνειδητοποιήσουν την τακτική αυτή των κυβερνώντων, να ξεσκεπάσουν σ' όλο το λαό τη μισαλλόδοξη τακτική, να παλέψουν ενωμένοι για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΕΣΑΘΕΑ

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΣΑΘΕΑ (Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - ΑναπήρωνΘυμάτων Εθνικής Αντίστασης) που συνήλθε στις 11 Απριλίου 1995 εκφράζει την έντονη αγανάκτηση - διαμαρτυρία της διότι με το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δεν επαναχορηγεί τις συντάξεις των αναπήρων και θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης που διακόπηκαν απ' τις Ειδικές Υγειονομικές Επιτροπές του Ν.1967/91 που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

Το Προεδρείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ