Κυριακή 16 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Οδός... Ηρώδου του Αττικού

Ενας ακόμα δρόμος που έχει τη "δική του ιστορία"! Δεν την "έγραψαν παιδιά". Γερόντια την έγραψαν. Οχι "με μπογιά", αλλά με αίμα, με δάκρυα από καπνογόνα!

Οδός Ηρώδου του Αττικού. Το όνομα της δόθηκε, στα χρόνια της ρωμαιοκρατούμενης Αθήνας και ανήκε σε πάμπλουτο Αθηναίο ρήτορα, όχι τόσο αγαπητό στους συμπολίτες του...

Εκεί διάλεξαν να κτίσουν την κατοικία τους, παλιοί και νυν ηγεμόνες. Η επιλογή της για άσκηση εξουσίας, λέτε τυχαία να 'γινε; Μπορεί.. Αλλά η εκπορευόμενη από το απόρθητο πρωθυπουργικό κάστρο συγκεντρωτική και αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι τυχαία. Είναι μια συνειδητή επιλογήπιστή στις επιταγές της ΕΕ, των ΗΠΑ, των πολυεθνικών.

Αυτή την οδό πρέπει τώρα να την ονομάζουν, οδό του ΗΡΩΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ. Αποτόλμησαν να τη διαβούν χιλιάδες οργισμένοι πεζοπόροι της τρίτης ηλικίας. Οι γέροντες με τις 50, 60 χιλιάδες σύνταξη τον μήνα. Πήραν την απόφαση να σπάσουν τη διαχωριστική γραμμή του πλούτου και της φτώχειας. Να μπουν στ' άδυτα της απαγορευμένης ζώνης. Να συναντήσουν τον άρχοντα αυτού του τόπου, που τους είχε υποσχεθεί "καλύτερες μέρες". Και να του πουν με βραχνή, αλλά σταθερή φωνή, φτάνει πια στον εμπαιγμό, όχι στην άγρια λιτότητα. Προχωρούσαν ταλαιπωρημένοι μετά από μιας ώρας πορεία. Αλλοι με μπαστούνια και άλλοι με πατερίτσες και η κατάληξη; Απαγόρευση στη διέλευση Επίθεση των ΜΑΤ. Αγριο χτύπημα των απομάχων. Ομως αυτοί δεν το 'βαλαν κάτω. Δώσανε υπόσχεση για νέες συναντήσεις. Εκεί στην Ηρώδου του Αττικού. Υπόσχεση για πάλη και αντίσταση.

Θα συνεχίσουν...

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ