Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Τίμησαν τη μνήμη πεσόντων
  • Το Παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ την Κυριακή 9 Απρίλη, πραγματοποίησε το ετήσιο καθιερωμένο τρισάγιο στον Αγιο Φανούριο, τόπο εκτέλεσης 43 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού της περιοχής. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Παρ/τος Λουτρακίου Κώστας Ζερβός.Χαιρέτισαν δε από το Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ ο Ανδρέας Γιαννίδης και ο δήμαρχος της πόλης Παύλος Παύλου.Παρευρέθηκαν: αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Λουτρακίου, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων καθώς και τα παρ/τα ΠΕΑΕΑ Ηλιούπολης, Πετραλώνων Σφαγείων, Ταύρου, Ριζούπολης Γκύζη, Χαλανδρίου που κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων.

(Ρεπορτάζ και φωτογραφία του αντιστασιακού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΟΣΗ)

  • Το Παράρτημα Ασπροπύργου - Φυλής σε εκδήλωση που έγινε στη Λίμνη Κουμουνδούρου, στο μνημείο της εκκλησίας Αγία - Σωτήρα, προς τιμήν των πέντε μαρτύρων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό αγωνιστών παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ασπροπύργου Γιάννης Νοδάρας και χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Παπαδημητρίου εκπρόσωπος του Γενικού Συμβουλίου. Παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο οι δήμαρχοι Ασπροπύργου και Μάνδρας, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ.

* Το Παράρτημα Ρεθύμνης πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση την Κυριακή 9\4 στη Σπηλιά "Γκιουμπρά" του χωριού Μέση, προς τιμήν των Ηρώων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, στελεχών των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Παρ/τος Γιάννης Κυριακάκης και από την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ χαιρέτισε ο Σπύρος Διλυντάς.Παραβρέθηκαν επίσης και: ο νομάρχης Ρεθύμνης Μανώλης Λύτινας,ο συν/ρχης του 44ου Συν\τος Κώνιος,εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, οργανώσεων, μαζικών φορέων και πλήθος κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ