Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Να παιδιά να μάλαμα

Θαυμασμός για την Εθνική μας που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τεχεράνης

To ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε τελικά η Εθνική ομάδα παίδων αφού στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στην Τεχεράνη έχασε από την Ιταλία με 3 - 0 Τα σετ: 15 - 4, (20), 15 - 11 (22), 15 - 6 (30).

Πάντως ακόμα και έτσι η δεύτερη θέση αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού βόλεϊ μέχρι σήμερα και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στα μωρά του Νίκου Νεοφύτου.

Στα αγωνιστικά στοιχεία του παιχνιδιού αχίλλειος πτέρνα της Εθνικής μας αποτέλεσε το μπλοκ (μόνο πέντε σε όλο τον αγώνα) αλλά και η άσχημη επιθετική απόδοση. Στο δεύτερο σετ η Εθνική μας πάλεψε, αλλά όμως ήταν εμφανή τα σημάδια από την κούραση της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν οι διεθνείς μας.

Η βασική εξάδα της Εθνικής μας ήταν: Τερζής, Καρυπίδης, Ουτζής, Καλαϊτσίδης, Βαρδής και Πέτρογλους ενώ ακόμη αγωνίστηκαν οι Θεοχαρίδης, Μηνούδης, Τοπαλίδης, Μπέλος και Χατζηπροδρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Εθνικής Νίκος Νεφύτου τόνισε: "Θέλω να συγχαρώ την ομάδα για την υπερπροσπάθεια. Ημασταν πολύ κουρασμένοι. Η ψυχή των παιδιών ήθελε, αλλά το σώμα δεν μπορούσε. Ωστόσο η επιτυχία παραμένει τεράστια".

  • Κάνοντας οικονομία δυνάμεων ενόψει του δύσκολου αγώνα με την Ιταλία η Εθνική ομάδα των εφήβων που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Μεξικού με 3 - 0 (15 - 8, 15 - 10, 15 - 9).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ