Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Η δικαιοσύνη της άρχουσας τάξης

Οι πρόσφατες δίκες και καταδίκες των αγροτών δε με εξέπληξαν, γράφει ο NTINOΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αθήνα) και συνεχίζει: Μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία μας πείθει τι εστί δικαιοσύνη της άρχουσας αστικής τάξης. Τα πιο απίθανα, αντιδημοκρατικά, αντιλαϊκά μέτρα παίρνονται από τους πολύχρωμα στολισμένους ηγέτες της. Ο φιλελεύθερος δημοκράτης Ε. Βενιζέλος, το καμάρι της "δημοκρατίας" της, εφεύρε και εφάρμοσε το περίφημο "Ιδιώνυμο", έξω από κάθε έννοια συνταγματικής δημοκρατίας, για όποιον από το λαό ζήταγε το ψωμί του και το δίκιο του. Κάτω από τέτοιου είδους δίκιο, έδρασε και η βασιλευομένη δημοκρατία της 4ης Αυγούστου των Μεταξά και Μανιαδάκη. Αλλά και ο φιλελεύθερος Σοφούλης ήταν εκείνος που άρχισε τις εκτελέσεις των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Και ερωτώ τον κάθε Ελληνα, όπου και αν ανήκει και ειδικά τους ΠΑΣΟΚικούς: Ποια είναι η διαφορά αντιμετώπισης των διαφόρων διαδηλωτών για τα δίκαια αιτήματά τους; Για τη δουλία τους, για το ψωμί τους. Χωροφύλακες, παρακρατικοί και ειδικές μονάδες εναντίον τους, όπως επί κυβερνήσεως Δεξιάς, έτσι και επί ΠΑΣΟΚ και νέου ΠΑΣΟΚ.

Με το ματσούκωμα των γέρων απ' έξω από του Μαξίμου ("Τιμημένα" γηρατειά! ). Με το μάτωμα και τις συλλήψεις των λιμενεργατών. Με το χτύπημα του εργάτη της "Σόφτεξ", που παλεύει για το ψωμί του και έχει μήνες να πληρωθεί.

Οσο για τη Δικαιοσύνη, μπορεί να είναι οι νόμοι αδέκαστοι; Οι εφαρμοστές της όμως άκρως υποκειμενικοί, όπως τους έχει αναθρέψει και τους θέλει να στηρίζει τα συμφέροντά της η άρχουσα τάξη. Αυτή την υποκειμενικότητά της την έχω δοκιμάσει στο πετσί μου με την υπ' αριθ. 4 - 78 - 24 - 4 - 1947 καταδικαστική σε θάνατο απόφαση του Α' Κακουργιοδικείου Τριπόλεως...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ