Κυριακή 31 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"

Πώς γίνεται σε μια εποχή που οι κεφαλαιοκράτες μεγαλώνουν τον μπεζαχτά τους, το κράτος διαρκώς να φτωχαίνει; Οι τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοπαραγωγοί και μεσάζοντες θησαυρίζουν και οι μόνοι που διαρκώς φτωχαίνουν είναι κράτος και εργαζόμενος ελληνικός λαός. Δυο φτωχοί συγγενείς, που δεν έχουν καμιά συγγένεια μεταξύ τους, ανόμοιοι, χωρίς ποτέ οι σχέσεις τους να 'ναι ομαλές!

Τώρα πώς γίνεται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, που οι πιο πολλές από τις πιο μεγάλες παραγωγικές μονάδες γίνονται προβληματικές και η μια μετά την άλλη κλείνουν ή ξεπουλιούνται, στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργάτες, οι εργοδότες τους να πλουταίνουν; Ακατανόητα πράγματα.

Για όλα αυτά τα αινίγματα, ευτυχώς υπάρχει ο "Ρίζος", που μας τα κάνει "λιανά" και καταλαβαίνουμε τι σημαίνει κάθε κίνησή τους. Γι' αυτό και πρέπει να είναι ο "μπούσουλας" του κάθε εργαζόμενου, του κάθε καταπιεζόμενου, όλου του λαού.

Πρόσφατα διάβασα πως το ελληνικό δημόσιο προσανατολίζεται για πολύ μεγάλο δανεισμό, για να ξεπληρώσει τους προηγούμενους και.. πάει λέγοντας. Το μυαλό μου αμέσως έτρεξε στον "μεγάλο χαρισματικό" Τρικούπη, που επί πρωθυπουργίας του θησαύρισαν οι κατόπιν "μεγάλοι ευεργέτες" του έθνους.

Μήπως κάτι παρόμοιο δε γίνεται μέχρι σήμερα και ο λαός έχει μεσάνυχτα; Αλήθεια, τι έγιναν, σε ποιες τσέπες πήγαν τα δάνεια που έκαναν μέχρι τώρα; Σε ποιες τσέπες θα πάνε τα περισσότερα από το δανεισμό μαμούθ που ετοιμάζονται να κάνουν; Λύση υπάρχει, δοκιμασμένη, θα έρθει ένας νέος Τρικούπης και θα πει: "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν". Φεύγοντας δε για το Παρίσι, θα πει χασκογελώντας στους ξένους και ντόπιους δανειστές: "πάρτε τώρα τον ελληνικό λαό, δέστε τον στις γαλέρες και άστε τον εκεί να τραβάει κουπί καμιά 150ριά χρόνια και να δούμε αν θα έχει ξεχρεώσει!".

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΟΣ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ