Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εναγώνια προσπάθεια... διαφοροποίησης

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις διατάξεις του νομοσχεδίου κινήθηκε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Κατσιλιέρρης, ο οποίος είπε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί "μία ολοκληρωμένη παρέμβαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην εκπαίδευση του τόπου, η οποία αναλαμβάνεται με επίγνωση της ευθύνης και σαφή αίσθηση προοπτικής". Ισχυρίστηκε δε ότι για το ΠΑΣΟΚ η δημόσια δωρεάν παιδεία "θα πρέπει να εξακολουθήσει να αποτελεί το θεμέλιο της εκπαιδευτικής πολιτικής".

Απάντηση στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ έδωσε από τη σκοπιά του ο εισηγητής της ΝΔ Α. Καραμάριος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή το ΠΑΣΟΚ έστω και αργά προχώρησε "στη δική μας θέση".Ο εισηγητής της ΝΔ δήλωσε μεν ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αλλά από την άλλη τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της επετηρίδας επειδή είναι ένα "σύστημα που δεν υπηρετεί την αξία, την αξιοκρατία, την ικανότητα και την ανάδειξη των αρίστων". Δήλωσε όμως ότι η ΝΔ ζητάει να υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα προκειμένου να απορροφηθεί ο πραγματικός αριθμός αδιορίστων εκπαιδευτικών. Τάχθηκε επίσης υπέρ της "αξιολόγησης" των εκπαιδευτικών, αλλά διαφώνησε με τον τρόπο και τα πρόσωπα που θα την κάνουν. Ο βουλευτής του ΣΥΝ Π. Κουναλάκης είπε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται "από απαράδεκτη προχειρότητα και ανεπάρκεια και διαμορφώθηκε χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς. Ζήτησε την απόσυρση του άρθρου για την επετηρίδα προκειμένου το θέμα να συζητηθεί με τους εκπαιδευτικούς και είπε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Γ. Τσαφούλιας είπε ότι και το κόμμα του καταψηφίζει επειδή μεταξύ άλλων ενισχύει την παραπαιδεία.

Σχολιάζοντας τις θέσεις των υπόλοιπων κομμάτων και με αφορμή και τη σχετική συζήτηση στην επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τασούλας παρατήρησε: "Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή παρακολουθούσε κανένας όχι και με τόση απορία την ταλάντευση των άλλων κομμάτων εάν θα στηρίξουνε το νομοσχέδιο ή λέγοντας ότι το καταψηφίζουνε ποια θα ήταν τα επιχειρήματά τους και ποια θα ήταν η θέση τους. Το καταλαβαίνουμε, ότι δυσκολεύονται, γιατί πηγάζει η ιδεολογία τους από την ίδια βρυσομάνα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΔ, αφορά και τα άλλα κόμματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ