Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο της αγωνίστριας ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ Γεωργίου ΜΟΥΡΙΑΚΟΥ,η οποία πέθανε στα 74 χρόνια της, νικημένη από την επάρατη νόσο.

Την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη θα γίνει στην Κοκκάλα Λακωνίας το μνημόσυνό της.

Η Στ. Μουριάκου, ή Γεώργαινα όπως την αποκαλούσαν μανιάτικα, πιάστηκε το 1943 από άνδρες των Ταγμάτων Ασφαλείας, ενώ ο άντρας της ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ. Κατάφερε να δραπετεύσει, πηδώντας από ένα παράθυρο αποθήκης και να βγει κι αυτή στο βουνό, όπου συναντήθηκε με τον άντρα της. Του συμπαραστάθηκε σε όλες τις διώξεις που ακολούθησαν.

Στη χωριό διατηρούσε το καφενείο "Η Συνάντηση", όπου συγκεντρώνονταν και συγκεντρώνονται οι κομμουνιστές, παλαιοί και νέοι αγωνιστές και φίλοι τους. Ο "Ριζοσπάστης", από την επανέκδοσή του, ήταν η καθημερινή εφημερίδα των πελατών του καφενείου.

Στη μνήμη της συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι της Μάνης πρόσφεραν 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΣΟΦΙΑ Γεωργιάδου - ΠΕΤΑΛΩΤΗ,μέλος του ΚΚΕ, που πέθανε στις 13 Αυγούστου 1997, στις αρχές του 1942 εντάχθηκε στο ΕΑΜ και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Εδωσε όλες τις δυνάμεις της για την πραγματοποίηση των ιδανικών του ΕΑΜ, αφοσιώθηκε στο ΚΚΕ και έμεινε πιστή ως το θάνατό της στα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της ο συνάδελφός της στα ΤΤΤ Γιώργης Παπαθανασίου πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Περισσού, 30.000 δρχ.

* * *

λ9

Πρόσφατα μας άφησε χρόνους ο αξέχαστος παιδικός μου φίλος, συναγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ,μέλος του ΚΚΕ. Ηταν εξέχουσα προσωπικότητα. Αριστούχος σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης. Συμπέσαμε στο Α Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο. Εκείνος στη Φιλολογία και εγώ στα Νομικά. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες κατά την κατοχή ως ΕΑΜικός σύνδεσμος με την αντιφασιστική ομάδα των Γερμανών. Μέλος με προσφορά σημαντική σε αρκετές οργανώσεις και αρκετή συγγραφική εργασία.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στη σορό του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Στρατής Καστρινός

* * *

λ9

Η Μάνθα Κουζινοπούλου, από τη Λίμνη Εύβοιας, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αλησμόνητου συζύγου και συντρόφου της ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,αξιωματικού του ΕΛΑΣ Αθήνας στην κατοχή, πρόσφερε στη μνήμη του, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Νικολάου" Αχαρνών, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, 5.000 δρχ. στην ΚΝΕ και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* Επίσης η Σοφία Δ. Παπανικολάου πρόσφερε στη μνήμη του αξέχαστου γαμπρού της Βασίλη Κουζινόπουλου 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Στις 8 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΘΕΟΦΑΝΗ Ιωαν. ΜΙΧΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από την Περαχώρα Κορινθίας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ.

Τα αδέρφια του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ