Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανόραμα τετραημέρου

Ραντεβού με τη ρομαντική μουσική και φόρο τιμής σε τρεις κορυφαίους εκπροσώπους της, αποτελεί η συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ,που φιλοξενείται τη Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο Ηρώδειο,με μαέστρο τονΜιλτιάδη Καρύδη και τον Ρώσο βιολονίστα Σεργκέι Στάντλερ.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Σούμπερτ (εισαγωγή "Ροζαμούνδη"), Μέντελσον (κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Μι Ελάσσονα), Μπραμς (Συμφωνία αρ.1 έργο 68). Στο Ηρώδειο στις 9,10/9 εμφανίζεται η Ορχήστρα της Βασιλικής Οπερας - Κόβεντ Γκάρντεν,με διεύθυνση του Πάολο Ολμι. Δύο περίφημες σοπράνο, η Αμερικανίδα Μπάρμπαρα Χέντριγκς και η Σλοβάκα Εντίτα Γκρουμπέροβα θα είναι οι σολίστ της πρώτης συναυλίας, ενώ στη δεύτερη συμπράττει ο Ρώσος πιανίστας Μπορίς Μπερεζόφσκι.

  • Στο "Βεάκειο",μέχρι αύριο, μπορείτε να χαρείτε τους αριστοφανικούς "Ορνιθες",την ιστορική και καλύτερη παράσταση του φετινού καλοκαιριού, με το "Θέατρο Τέχνης" και τον απολαυστικό Θύμιο Καρακατσάνη.
  • Στο θέατρο του Λυκαβηττού, 8,9/9, φιλοξενείται η Ελευθερία Αρβανιτάκη.Μαζί της οι Γιάννης Κότσιρας και Μιχάλης Παπαζήσης.
  • Στο Κατράκειο αύριο θα παρουσιαστεί η "Ιφιγένεια εν Ταύροις" από το "Αμφιθέατρο" του Σπ. Ευαγγελάτου και τη Δευτέρα τραγουδά η Χάρις Αλεξίου.
  • Στην Ελευσίνα, σήμερα τα ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας - Καλαμάτας θα παρουσιάσουν την"Ομήρου Οδύσσεια",ενώ τη Δευτέρα έχει σειρά ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.
  • Στο θέατρο "Αιξωνή" του δήμου Γλυφάδας αύριο θα παρουσιαστούν οι αριστοφανικοί "Σφήκες" με τον Κώστα Βουτσά,ενώ στην Αγ. Βαρβάρα (πλατεία Παναγίας Ελεούσης, 10.30μμ) στις "Μουσικές Διαδρομές" μετέχουν οι Θεοδοσία Στίγκα, Γιασεμή, Νίκος Σαραγούδα, Γιάννης Βασιλόπουλος.
  • Το Δημοτικό Θέατρο Παπάγου, τη Δευτέρα φιλοξενεί τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα.
  • Στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, σήμερα θα φιλοξενηθεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου,τη Δευτέρα η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πάτρας με το αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι "Γιατί το όνειρο είναι μονάχα μια στιγμή", στο οποίο συμμετέχουν οι Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Μπέζος και Φ. Κομνηνού.
  • Στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου,6,7/9 παρουσιάζεται η όπερα "Ετσι κάνουν όλες", του Μότσαρτ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου, ενώ στο "Κηποθέατρο" Λάρισας σήμερα τραγουδά ο Νίκος Ξυδάκης.
  • Τους "Λαλητάδες της Ροδόπης" υποδέχεται την Τρίτη (9μ.μ.) το Μουσείο Λαϊκών Οργάνων (Πλάκα), οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια και σκοπούς από τη Θράκη και Μικρά Ασία και καραμανλίδικα της Καππαδοκίας με την Κατίνα Μισαηλίδου - Φαρασοπούλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ